Nu toata lumea apreciaza mustata in vreme ce altii o vad fascinanta. Un simbol clar masculin mustata inseamna timp si dedicare, aproape o arta. Este de la sine inteles de ce barbatii ajung sa o aprecieze si cat de greu se „despart” de ea. Ce nu stiai insa despre aceasta este ca in noiembrie in fiecare an se organizeaza un eveniment numit  „Movember” ce marcheaza un semnal de alarma pentru cancerul de testicol si prostata. Dedicat exclusiv reprezentantilor masculini si dincolo de asta cu tinta catre istoria acesteia. Stiai ca:

  • A purta mustata este un obicei vechi ce dateaza inca din vremea 300 i.Hr.? Asta spun sursele istorice ce au acest moment datat.
  • Mustata previne aparitia cancerului de piele? Asta pentru ca protejeaza pielea de expunerea directa la razele ultraviolete. Asta reiese din studiul realizat de Universitatea Queensland de Sud din Australia.
  • Barbatii cu mustata sunt considerati atragatori? Desigur gusturile nu se discuta si asta poate fi o afirmatie cu doua taisuri.
  • Exista si pongonofobia? Se manifesta prin frica si repulsia pentru ceea ce inseamna parul facial, mustata inclusa desigur. Clar unii nu au inclinatie pentru a-si lasa mustata.
  • Recordul pentru cea mai lunga mustata din lume este detinut de Ram Singh Chauhan? Acesta are grija de bogatia sa faciala inca din 1982 si a ajuns acum la o dimensiune de 3 metri si jumatate. Rabdarea sa continua desigur cel putin poate pana cand se va ivi un alt record.
  • Un barbat petrece in medie 5 luni din viata sa barbierindu-se? Asta daca incepe din perioada adolescentei de la 14 ani si traieste pana la 75.  Sa iti lasi mustata inseamna clar timp castigat.
  • In era Victoriana mustata era apreciata de nobili mai mult ca orice? Pentru asta acestia avea pana si linguri speciale pentru a nu se murdari cand mancau lichide, supa in general.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *