Mobile-gaming-chinaAudienta jocurilor free-to-play pentru mobile este mai ieftina si mai trecatoare decat s-a constatat in trecut, potrivit unui raport de stiri de la testarea aplicatiei Swrve. Raportul a urmarit comportamentul a mai mult de 10 milioane de jucatori pentru 90 de zile, incepand din Noiembrie anul trecut. Toti jucatorii au fost noi pentru jocurile pe care le-au jucat, acoperind mai mult de 30 de titluri in reteaua Swrve.

19% din acesti noi jucatori au deschis jocurile doar o singura data, iar 66% au incetat sa se joace dupa primele 24 de ore. In medie, jcuatorii au cheltuit 45 de centi i ncursul acestor zile. In line cu raportul de monetizare al lui Swrve din Februarie, doar 2.2 % din jcuatori au investit bani, iar 46% din venituri au venit din top 10, procentaj din acei investitori.

Curios este ca, 53% din investirea in jocurile urmarite, s-a intamplat in primele 7 zile de cand utilizatorii au inceput sa se joace. Asa ca doua treimi din jucatori au renuntat din prima zi, iar jumatate din valoare sunt clientii care au incetat sa plateasca dupa o saptamana.

Interesul celor de la Swrve in toate astea vine de la argumentul de afacere principal, ca testele riguroase de aplicatie si utilizatorii ce se impart pot imbunatati monetizarea si retentia. Clientii lor includ, Activision, Epic Games, Gameloft, Warner Bros Games si ZeptoLab.

Intr-un interviu cu Re/code, CEO-ul, Hugh Reynolds a numit raportul de stiri un cuvant de atentie in jurul achizitiilor utilizatorilor, referindu-se la cat de mult cheltuie companiile mari pentru a-si face aplicatiile descarcate.

Intr-un context de gaming, acest lucru ar putea insemna ciupirea sectiunii de tutorial al jocurilor mobile, astfel incat jucatorii care exercita semnale in testare, precum stationarea prea mult timp intr-o sectiune. Dar de vreme ce clientii ce se indreapta catre o sectiune speciala dintr-un magazin, jucatorii care trec cu putere prin primele nivele nu vor fi la fel de multumiti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *