miere
Sursa: bigcommerce.com

Mierea de albine a predominat in alimentatia oamenilor inca din cele mai vechi timpuri. Exista ceva incontestabil la miere, astfel ca pana si aspectul acesteia este divin: un elixir dulce si auriu precum razele soarelui dintr-o dimineata de mai.

In afara de culoarea si aroma seducatoare a mierii, aceasta are unele superputeri stiintifice care au fost descoperite de cercetatori de-a lungul timpului. Produsul are o compozitie chimica neobisnuita, una care il face sa isi pastreze consistenta pe termen nelimitat, fara a aparea riscul de a se strica.

Nectarul florilor care ne indulceste viata si ne imbunatateste sanatatea

albina
Sursa: wikimedia.org

Exista dovezi care sustin acest lucru: au fost descoperite vase antice perfect conservate si umplute cu miere, aceasta aflandu-se intr-o stare impecabila.

Dupa ce a fost analizata in detaliu consistenta nectarului florilor de catre specialisti, s-a ajuns la concluzia ca a reusit sa isi pastreze in totalitate calitatile terapeutile si nu numai.

 Cine ar fi crezut asta? Potrivit Institutului National de Sanatate mierea este higroscopica, antibacteriana si anti-inflamatoare.

albine
Sursa: prillancebees.com

Toate persoanele care doresc sa beneficieze in permanenta de beneficiile acesteia, pot apela la familii de albine de vanzare la super pret.

Cu aceasta MINA DE AUR de proprietati, mierea a fost folosita de milenii ca un remediu medicamentos.

Egiptenii din antichitate erau cei care foloseau mierea in mod regulat pentru a trata probleme ale pielii si ochilor, asa cum au facut grecii, romanii si membrii altor culturi.

albine
Sursa: theodysseyonline.com

Mierea este cunoscuta ca fiind darul favorit al zeilor si este folosita atat pentru indulcirea prajiturilor sau bauturilor, cat si pentru a trata durerile.

Aceasta este cunoscuta prin faptul ca trateaza atat loviturile cat si cancerul.

Principalele beneficii ale mierii de albine

miere
Sursa: modernlatinabrides.com

Urmatoarele sunt doar cateva din cele mai cunoscute beneficii sanatoase confirmate atat de stiinta, cat si de traditia populara.

  • Calmeaza tusea – in urma unui studiu realizat in anul 2007 de catre Statul Colegiului de Medicina din Pennsylvania care a implicat 139 de copii, s-a constatat faptul ca mierea de albine calmeaza tusea nocturna la copii si totodata imbunatateste somnul.

    tuse
    Sursa: www.tesco-baby.com
  • Imbunatateste memoria – Un studiu de cercetare realizat de Reuters a pus in prim plan 102 de femei sanatoase aflate la varsta menopauzei. Ele au consumat cate 20 de grame de miere de albine pe zi timp de patru luni.

    memorie
    Sursa: mshcdn.com

Un alt grup de femei care nu a facut acest lucru a fost analizat si tinut sub observatie in permanenta, astfel ca dupa cele 4 luni, toate femeile au fost supuse unui test. Cele care au consumat 20 de grame de miere zilnic au avut capacitatea de a-si aminti mult mai multe cuvinte comparativ cu cele care nu au facut-o (testul constand in retinerea si reproducerea a 15 cuvinte enumerate de specialisti).

  • Trateaza rani – in nenumaroase studii mierea de albine s-a gasit a fi extrem de benefica in tratarea ranilor de orice fel.

In urma unui studiu norvegian s-a constatat faptul ca o miere terapeutica numita MEDIHONEY (nectarul florilor trecut printr-un proces special de purificare din Noua Zeelanda) ucide toate radacinile bacteriilor din rani.

rani
Sursa: health365.com

Pentru tratarea arsurilor si ranilor: mierea se aplica direct sau intr-un pansament care trebuie sa fie schimbat la fiecare 24 pana la 48 de ore.

  • Ofera nutrienti – mierea este cu mult superioara zaharului, astfel ca aceasta ofera multe elemente nutritive organismului.

    sanatate
    Sursa: www.chelseajewish.org

In conformitate cu renumitul Consiliu National de Miere, aceasta contine cantitati mici dintr-o gama larga de vitamine si minerale precum: niacina, riboflavina, acidul pantotenic, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu si zinc.

  • Diminueaza alergiile sezoniere – multi oameni se bazeaza pe capacitatea mierii de a reduce simptomele de alergie sezoniera.

    alergie
    Sursa: www.liuacupuncture-ri.com

Chiar daca eficacitatea produsului pentru tratarea alergiilor nu a fost demonstrat in studii clinice, multi cercetatori declara faptul ca mierea contine urme de polen de flori precum si cantitati mici de alergeni care lucreaza la combaterea reactiilor.

  • Ucide bacteriile rezistente la antibiotice – in urma studiilor clinice realizate s-a constatat faptul ca mierea combate toxiinfectiile alimentare, agentii patogeni de boli cum ar fi E. coli sau Salmonella si ca este rezistenta la meticilina, Staphylococcus aureus si Pseudomonas aeruginosa.

    miere de albine
    Sursa: sarasotahoney.com
  • Ofera energie – mierea este cel mai bun combustibil pentru un antrenament de exceptie.

Multi sportivi apeleaza la bauturi energizante bogate in zahar, insa mierea reprezinta cea mai buna decizie, astfel ca energia va dura pe intreaga durata a zilei.

energie
Sursa: www.maastrichtuniversity.nl

Toate fiind spuse, exista doua lucruri importante de retinut cu privire la mierea de albine: ofera numeroase beneficii pentru sanatate si alinta papilele gustative. Este important de tinut minte faptul ca acei copii care inca nu au implinit varsta de 12 ani sa evite sa consume cantitati prea mari de miere, caci poate cauza botulismul infantil.

Blogger: Cerasela S.

De admin

2 comentarii la „Nectarul florilor ofera beneficii demne de zeitati”
  1. Pana cand nu incerci un tratament sau o cura cu miere de albine nu ai cum sa afli cate beneficii iti poate aduce. Nu degeaba a spus si Einstein ca daca dispar albinele va disparea si omenirea.

  2. lista de beneficii ale mierii de albine si ale tuturor produselor adiacente este mult mai lunga. bine zis – demne de zeitati. nici nu ne inchipuim cat bine ne fac! bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *