Iubitorii de tehnologie s-au ingramadit recent la Consumers Electronics Show in cursul saptamanii trecute, pentru a obtine a privire asupra celor mai recente gadget-uri de pe piata- insa, US Marshal a realizat o actiune ceva mai ciudata. Astfel, joi- 7 ianuarie- Changzhou First International Trade Co. a fost perchezitionat, iar toate scuterele sale electrice, pe roti- Trotter- au fost confiscate. Marshal a raspuns la o plangere pusa de catre Future Motion, acuzand Changzhou de incalcarea brevetului.

Ziua a inceput destul de bine pentru societatea chineza, insa evenimentul zilei a fost umbrit de proiectul Trotter. „Un barbat cu un microfon si-a luat camera si a inceput sa ia unele imagini; un altul a chestionat angajatii cu privire la modul in care aceste trotinete pot merge. Personalul a intampinat unele probleme de a raspunde chiar si la intrebarile de baza din limba engleza, insa au dat ceea ce au avut mai bun din ei”. Insa, Changzhou nu stia ca Future Motion a depus actele in cursul zilei de miercuri- 6 ianuarie- sustinand ca si ei au un brevet pentru acelasi dispozitiv electric, numit Onewheel, brevet care a fost obtinut in luna august a anului 2015.

Future Motion cere o intelegere

Designerii Onewheel a auzit unele zvonuri despre Trotter in cursul anului trecut in luna decembrie, si au cerut ca Changzhou sa isi intrerupa proiectul. Initial, compania chinezeasca si-a prezentat produsul pe site-ul Alibaba, avand un pret de 500 de dolari, in timp ce Onewheel este vandut la suma de 1500 dolari. Potrivit site-ului Alibaba, comerciantii din Islanda, Germania si chiar si din Statele Unite au cumparat aproximativ 70.000 de astfel de dispozitive.

Future Motion si-a lansat pentru prima data hoverboard-ul la CES acum doi ani in urma, iar fondurile de lansare au ajuns la 630.000 pe platforma Kickstarter. Potrivit site-urilor de stiri internationate, Future Motion a abordat stand-ul Changzhou inainte de evenimentul CES, dar se pare ca nu au putut sa ajunga la o intelegere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *