Microsoft a anuntat de curand o serie de cateva actualizari ale Proiectului Oxford, un set de servicii online care ajuta dezvoltatorii sa construiasca mai multe aplicatii inteligente cu trasaturi complicate cum ar fi abilitatea de a recunoaste chipurile oamenilor.
Promisiunea Proiectului Oxford, care a fost anuntata primavara trecuta la evenimentul Microsoft’s Build, este aceea ca Microsoft a efectuat o cercetare minutioasa asupra masinariilor si afland ca cele mai multe dintre companii nu ar putea face asta de unele singure. Microsoft are, de asemenea, puterea computerelor in centrele fisierelor sale pentru a face procesarile necesare care sa se ocupe de aceste sarcini de lucru. Acestea puse impreuna, Microsoft poate ajuta dezvoltatorii sa faca o multime de lucruri interesante pe care nu ar putea sa le faca altfel de unii singuri.
Actualizarile anuntate la conferinta Future Decoded din Marea Britanie includ noi abilitati pentru recunoasterea discursurilor, chiar si in stadioane zgomotoase sau pe strazi aglomerate; pentru recunoasterea persoanelor care vorbesc, pentru stabilizarea de video-uri si pentru verificarea greselilor de vorbire.
Cea mai faina actualizare este serviciul de recunoastere faciala al Proiectului Oxford. Se poate sa privesti de acum la fotografii si sa la clasezi in functie de felul in care se simt subiectii lor, spunand daca emotiile pe care le resimt acestia sunt bucuria, furia sau dezgustul. Este ca in filmul Pixar „Inside Out”, insa in viata reala.
In momentul de fata, site-ul Proiectului Oxford are un demo simplu care iti permite sa incarci o poza si sa vezi cat de bine functioneaza acest serviciu pe scala emotiilor. Daca sunt mai multe persoane intr-o captura, serviciul va incerca sa ghiceasca cat mai bine despre ce emotii este vorba pe toate chipurile.
Intregul scop al acestui proiect, care a fost lansat mai devreme in acest an, este de a permite programatorilor sa isi vada de treaba lor cu aceste servicii.