Do The Right Mix RomaniaPoate ca unii dintre voi sunteti familiarizati cu conceptul, poate ca altii nu. Este vorba de un proiect lansat de Comisia Europeana, cu o durata de 3 ani, care vrea sa eficientizeze absolut tot ceea ce inseamna deplasare urbana.

In secolul vitezei in care traim, fiecare dintre noi cauta, constient sau fara a realiza acest lucru, o deplasare cat mai eficienta, indiferent de destinatie. Se tine cont de timpul alocat deplasarii, de traseul cel mai scurt, de mijlocul de transport potrivit. Proiectul Do The Right Mix, initiat pentru statele Uniunii Europene, Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Croatia, vizeaza exact acest aspect.

Orice deplasare la nivel urban trebuie efectuata intr-un mod cat mai eficient, gasind cel mai potrivit mijloc de transport in acest sens. Drumul pana la serviciu poate fi facut – spre exemplu – mult mai rapid cu o bicicleta. Se evita traficul aglomerat si beneficiul miscarii se face de asemenea resimtit. De asemenea putem contribui la protejarea mediului daca, pentru a ajunge la serviciu, folosim mijloacele de transport in comun si nu masina personala.

Concluzia este una evidenta: mergi la facultate si ai de parcurs un drum indelungat – foloseste autobuzul. Iti urmezi pasiunea si mergi la o scoala de muzica pentru a-ti modela talentul – de ce sa nu folosesti bicicleta pana acolo sa iti modelezi si corpul? In acest fel contribui atat la imbunatatirea propriei vieti cat si a tuturor celorlalti locuitori, reducand gradul de poluare, aglomeratia si combinand cele mai potrivite mijloace de transport pentru deplasari.

Ideea cu pasiunea pentru arta nu am mentionat-o degeaba anterior. Mergand la cursuri de canto la scoala de muzica Bravissimo, am aflat si despre proiectul Do the Right Mix Romania. De ce sa nu faci un bine, daca il poti face atat pentru tine cat si pentru ceilalti? Pentru cei interesati de mai multe detalii, va invit sa dati un like paginii oficiale de Facebook Do The Right Mix Romania. Cat despre scoala de arte Bravissimo, aflati ca acolo nu se tin doar cursuri de canto. Daca esti pasionat de oricare dintre arte, la Bravissimo poti gasi ajutorul potrivit. Desigur, pentru a ajunge la cursuri, te vei folosi si de conceptul Do The Right Mix. In acest fel iti vei imbunatati – la fel cum am facut-o si eu – viata in oras, alaturi de ceilalti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *