A-ti limpezi mintea inainte de somn poate fi o provocare extrem de dificila in viata moderna, insa este cel mai bun mod daca iti doresti sa ai parte de un somn bun. Potrivit oamenilor de stiinta, se pare ca numarul oamenilor care intalnesc dificultati atunci cand isi doresc sa adoarma este in crestere. De asemenea, tot acesti oameni sustin ca au parte de un somn linistit odata la doua sau trei zile.

Privarea de somn este un adevarat blestem pentru oamenii care au vieti foarte ocupate. Insa, o noua carte numita „One Second Ahead: Enhance Your Performance at Work with Mindfulness” explica care ar putea metodele simple ce ar putea elimina stresul inainte de somn. Autorii cartii, Rasmus Hougaard, Jacqueline Carter si Gillian Coutts au realizat un studiu pentru a descoperi cum oamenii pot scapa de <demonii de somn> si sa se bucure cu adevarat de beneficiile de a fi bine odihnit.

Melatonina

Un amestec complex de neurochimicale din creier si din corp- cea mai importanta fiind melatonina- determina calitatea somnului. Astfel, atunci cand melatonina este eliberata din glanda pineala adanc in creierul tau, incepi sa devii relaxat, somnoros si, in cele din urma vei adormi. Este un <drog> uimitor, organic si care te ajuta sa dormi asa cum trebuie. Eliberarea de melatonina are propriul ritm, fiind eliberata la o perioada de 24 de ore- atingandu-si apogeul in jurul orei 2 dimineata.

Astfel, daca ramai treaz in aceasta perioada, este posibil sa pierzi oportunitatea de a „prinde” valul de melatonina, iar din aceasta cauza nu vei mai putea dormi cum trebuie.

Asadar, oamenii de stiinta sustin ca poti sa faci anumite activitati cu 60 de minute inainte de a merge la somn. A spala vasele, a plimba cainele, a asculta muzica sau a duce gunoiul afara sunt activitati ideale pe care le poti face cu o ora inainte de somn, reusind sa iti ofere o calitate mai buna a somnului. Aceste activitati nu cer foarte mult efort mintal, astfel ca vei avea o ocazie sa iti linisteti mintea.

Insa, activitati precum conversatii intense, scrierea de e-mail-uri, munca sau cititul ar putea sa iti capteze intreaga atentie si sa suprime somnul natural.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *