mobila bucatarie

O bucatarie practica mobilata ca la carte

Alegerea mobilei de bucatarie este o parte destul de dificila tinand cont de necesarul de a alege acel tip de mobila care sa se potriveasca spatiului. Sunt aspecte si mici detalii care impun de la sine anumite cerinte. Intervine si bugetul asa ca per total ceea ce tine de mobila bucatarie nu este tocmai cea mai usoara parte de mobilare a casei.

Bucataria este locul in care iti petreci o buna bucata de vreme. Gatesti si servesti masa asa ca se doreste a fi un loc placut si cu o atmosfera pe masura. Culori vii, mobila cu spatii extinse, care sa te ajute cu depozitarea tuturor lucrurilor necesare intr-o bucatarie, cerintele sunt diverse insa pe masura si tipurile de mobilier.

Intr-un stil modern toata lumea isi doreste ca si electrocasnicele sa fie incorporate in mobila, din ideea practica de a fi din aceeasi tematica si de nu sari peste detalii. Ca o idee de unitate, intreg sistemul daca s-ar putea, s-ar incorpora. Cel mai adesea tine de chiuveta, de cuptor/plita dupa caz sau chiar si frigiderul. In asa fel imaginea per ansamblu este una placuta si totul din aceeasi poveste, cu acelasi stil definitoriu din toate punctele de vedere. Insa si ideea de compact se suprapune cu lista de cerinte. Asadar, spatii care sa te ajute sa depozitezi toata gama de articole de bucatarie insa sa se preteze la spatiul disponibil.

O idee ingenioasa este aceea de a aleg mobila de bucatarie cu sistem inteligent. Ascunde spre exemplu si hota de care ai nevoie in bucatarie caci astfel vei avea senzatia ca totul este bine pus la punct si nu aglomerezi cand, separat, isi fac aparitia electrocasnicele. Alege mobila liniara, cu dulapuri diverse care se continua pe o anume linie cand sunt dispuse chiar si pe perete, suspendate.

De asemenea, un alt truc care sa te ajute tine de alegerea mobilei si in functie de preferintele de culoare. O nuanta pastelata, ceva deschis la culoare inseamna si un plus pentru ca face ca imaginea sa fie una mai mare, ideea iluzorie de spatiu mai extins. Asta se recomanda in special pentru acele bucatarii nu foarte mari. In schimb, pentru cei care detin un spatiu mai mare contrastul cu nuante puternice este cel indicat pentru ca pata de culoare este cea care aduce un si mai mare impact vizual.

Nu in cele din urma exista si pretentii de calitate. Asta inseamna materiale speciale, rezistente, lemn masiv si finisaje deosebite. Poate ca in principiu mobila de bucatarie urmeaza aceleasi linii de definire, cu aceleasi nevoi. Doar ca dincolo de asta fiecare in parte isi doreste sa aiba o amprenta proprie pentru casa sa si implicit pentru zona de bucatarie. Asadar, alegerea trebuie sa vizeze un soi de echilibru si armonie in linii, culori si mod de executie, detalii si decor; mobila de bucatarie se alege cu stil pentru o casa pe masura, se alege cu drag pentru a trona ani de zile in casa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *