Femeile folosesc rimel de fiecare data cand aplica un machiaj al ochilor. Caci din punct de vedere estetic acesta lungeste, curbeaza genele si le face mai aspectuoase. Pur si simplu o metoda care sa puna in evidenta si mai bine expresivitatea si frumusetea ochilor. Insa in egala masura se pare ca a folosi rimelul inseamna si un avantaj pentru sanatatea ochilor.

Colegiul Opticienilor din Londra a realizat un studiu pe aceasta tema si a aratat ca femeile care folosesc frecvent rimelul sunt cu plus in snatatea ochilor caci tin la distanta blefarita. O boala care provoaca o infectie oculara si se manifesta prin inrosirea pleoapelor. Iar explicatia se pare ca este una foarte simpl: dupa fiecare machiaj vine si demachierea, ceea ce va implica automat o curatare de praf si impuritati, o igiena buna pentru ochi, cu tot ceea ce implica- pleoape, gene.

Daca nu compozitia rimelului este cea care sa tina la distanta astfel de probleme oculare ritualul de infrumusetare se pare ca da roade. Doar ca desigur se necesita ca demachierea sa fie sfanta. Un lucru poate luat ca fiind banal insa care pune accent pe modul in care ochiul este foarte bine curatat. Blefarita spre exemplu se poate contacta printr-o mica zgaraietura la nivelul ochiului si in prima faza va necesita o igiena la puterea a doua. Asta daca nu se va agrava.

Si nu numai acest obicei este benefic. Ochelarii de soare spre exemplu sunt cei care vor ajuta de asemenea. Spre exemplu in ceea ce priveste conjunctivita alergica ochelarii de soare sunt cei care aduc un avantaj. Asa cum studiul de la Universitatea Hacettepe din Turcia arata ochelarii de soare purtati de persoanele cu alergii oculare au sanse mai mici de a dezvolta varii infectii si boli.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *