somn
somn

Desi este greu sa iti controlezi anumite miscari si obiceiuri anumite aspecte sunt de asa natura cat sa iti afecteze odihna. O falsa  iluzie este creata de ideea in sine de a adauga mai multe perne sau de a dormi pe canapea caci pare destul de comoda. Cu toate acestea realitatea este cu totul alta.

Din lista de obiceiuri care iti influenteaza modul in care te simti si te odihnesti se numara:

  1. Multe perne in pat. Acest lucru poate afecta circulatia si chiar unele vase de sange de la nivelul creierului. In plus nu este exclus sa ajungi la punctul in care apar durerile de orice fel la nivelul capului sau al gatului. Asa ca ce e prea mult strica si tinand cont de asta lasa pernele inutile sa fie doar de decor.
  2. Cand te infofolesti cu prea multe si dormi intr-o camera cu o temperatura prea mare iti vei da seama ca supraincalzirea nu face bine. E aceeasi poveste cu caldura de vara cand iti curge sange din nas, ai tensiune si abia ce poti respira. Fara sa exagerezi prefera oricand sa mai pui o patura pe pat decat sa curga apa pe tine de caldura.
  3. Nu respira pe gura. Asta pentru ca plamanii au mai mult de suferit, fiind cei care se inconjoara de bacterii si intr-un mediu umed la nivelul lor se imbogatesc si inmultesc toate acele bacterii. Motivul? Nasul functioneaza ca un filtru pentru aerul inspirat.
  4. Nu degeaba se spune ca trebuie sa aerisim spatiul in care locuim, atat dimineata cat si seara inainte de somn. Sa apelezi la aerul conditionat pentru a se filtra aerul nu este cea mai buna metoda si asta pentru ca tocmai filtrul unui astfel de aparat ar putea fi si cel care ajunge sa fie inamicul si sursa de infectare cu bacterii.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *