Obiceiuri sanatoase

La fiecare pas auzim despre ce nu este bine sa facem. Despre marea majoritate a lucrurilor auzim ca ne afecteaza sub o forma sau alta. Ai impresia ca orice este cu sens negativ. Asa ca iata ce descoperiri s-au facut despre anumite obiceiuri, sanatoase, si care sa nu impuna un compromis din partea ta.

  • Sport, miscare, exercitii de orice fel. In astfel de momente se elibereaza in organism oxitocina, ceea ce face ca acest lucru sa iti aduca o stare de bine. Nu trebuie sa faci cel mai mare efort din lume si sa te strofoci efectiv asa ca putina miscare de dimineata sau seara pe racoare ai putea sa faci – pentru asta nu prea mai ai scuze.
  • Hidrateaza-te. Se spune ca nici macar nu trebuie sa ajungem in punctul in care permitem ca starea de sete sa isi faca cunoscuta senzatia. Ar trebui sa bem apa chiar si cand nu prea avem aceasta nevoie acuta. Acest lucru previne starea de oboseala asa ca bea cat mai multa apa.
  • Hraneste pozitivismul. Si factorul psihologic conteaza in starea pe care o ai asadar prefera sa te pastrezi vesel si optimist. Asta iti aduce o stare de bine. Multumeste pentru ce primesti si fa un bine daca ai ocazia. Zambetul este de asemenea o forma de terapie pe care ar trebui sa o incerci.
  • Odihneste-te. Somnul este necesar, vital. Acesta te ajuta sa iti limpezesti gandurile si sa iti sortezi lucrurile, sa iti incarci bateriile.

Un alt truc este sa iti faci inceputurile calme si calde pentru ca mai apoi si continuarea sa fie la fel. Incepe-ti dimineata cu bucuria de a planui o zi, cu un mic dejun complet si sanatos si cu relaxarea ce te ajuta sa incepi ziua mai placut. Cum suna toate acestea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *