oboseala

Oboseala din motive stupide

Nu te-ai fi asteptat sa auzi ca statul debeaga sau statul pe scaun te pot obosi. Realitatea insa o confirma. Asa ca mai ales pentru cei care muncesc de zi cu zi in birouri acest fapt este mai mult decat evident. Mai mult decat atat, sunt atat de multe motive stupide pentru care te poti simti obosit incat nici nu iti dai seama.

  1. Cantitatea de apa pe care o bei. Pe scurt hidratarea de care sa tii cont. Reprezinta sa spunem partea esentiala in viata si mai cu seama se pare ca printre altele lipsa de apa vine si cu o stare de moleseala. De ce? Pentru ca organismul este compus in mare parte din apa si este clar, cand ingredientul principal lipseste intervine o stare proasta de functionare.
  2. Munca continua. Poate ca una din cele mai comune situatii este oboseala cauzata de prea multa munca. E simplu sa cazi intro astfel de capcana de vreme ce te acapareaza tehnologia. Te uiti pe email, pe telefon, esti mereu conectat si peste toate acestea ajungi sa te cufunzi in munca cu mult mai mult decat ti-ai dori. Si clar, oboseala nu intarzie sa apara.
  3. Lipsa vitaminelor este de asemenea o problema destul de comuna. Din ritmul agitat de zi cu zi sa nu oferi organismului ceea ce are nevoie inseamna ca acesta sa isi caute propriile rezerve de vitamine. Asa ca fierul, magneziul si vitamina C sunt extrem de importante.
  4. Alimentarea organismului daca se poate numi asa vine de asemenea ca parte din aceasta lista. Daca nu ii oferi micul dejun inca de la primele ore ale diminetii ai sanse sa resimti oboseala cu mult mai repede. Sa consumi cafea in loc sa tii cont de masa principala a zilei este din nou o greseala.

Oboseala fizica insa nu este singura problema caci intervine si oboseala psihica in stransa legatura cu aceasta situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *