Spunem din ce in ce mai des „ok”. Suna bine si parca scurteaza ceva din propozitii. Iti este mai usor sa spui asta decat sa compui fraze. L-am imbratisat cu drag din engleza si a devenit in scurt timp unul din cele mai populare cuvinte. Te-ai intrebat de unde vine asta? Te-ai intrebat cum a ajuns sa fie acel „bine” spus pe englezeste?
Istoria cuvantului ok se pare ca vine din varii teorii ce se sustin in realitate insa nimeni nu poate sti cu certitudine ce a facut ca la un moment dat sa devina atat de popular. Una din variante sustine ideea de gluma ce -sa facut prin 1830 intr-un ziar cand termenul de ok a fost introdus ca insemnand oll korect. Un termen de jargon ce a starnit rasete si se pare ca avea sa devina mai tarziu mai folosit decat s-ar fi crezut.
O alta varianta ce tine de asemenea de originea cuvantului ok ce de data aceasta se leaga de un personaj. Martin van Buren a fost al optulea presedinte al Statelor Unite. Nu, numele sau in aceasta forma nu are nimic in comun cu ce inseamna ok. Insa porecla sa are caci era cunoscut de prieteni dupa expresia Old Kinderhook. De altfel si clubul sau a fost numit astfel, iar semnatura a adoptat-o ulterior tot sub forma de OK.
Incepand cu 1915 s-a constatat si certificat si in dictionarele de la acea vreme ca forma de „okeh” ce provine se pare din limba Choctaw inseamna este asa si nu altfel, ca o certitudine ca faptului ca un lucru se defineste clar intr-un anumit mod.
Ulteior insa au aparut si alte forme cum ar fi okay ce se admite si ea insa ca jargon caci in forma sa gramaticala se considera corect doar ok.