octavian patrascu

Cine este Patrascu Octavian? Un business developer cum sunt si multi alti investitori care au gasit in Albania o oportunitate buna pentru afaceri si parteneriate dintre cele mai diverse.

De ce a ales investitorul, pe numele sau complet Octavian Constantin Patrascu, exact aceasta tara, exact Albania? Motivele sunt multe. Dupa cum spune chiar tanarul business developer, in aceasta tara exista multe firme de tip call center in care activeaza peste cinci mii de angajati. Persoane muncitoare, care vorbesc limbi de circulatie internationala si care beneficiaza de o infrastructura a retelelor si de un internet de mare viteza.

Pe aceasta premisa, pana la realizarea unui parteneriat cu Platinum Invest – companie ce ocupa locul 5 in topul firmelor de brokeraj locale – nu a mai fost de facut decat un singur pas. O intalnire intre Patrascu Constantin Octavian si Andri Kasneci – actionarul majoritar la Platinum Invest – a intemeiat si consolidat parteneriatul. Comunicarea a fost extrem de facila, viziunile si oportunitatile de business fiind privite in acelasi mod: cu mult entuziasm.

Costurile pentru afaceri extrem de reduse reprezinta un alt factor pentru care Albania a fost alegerea potrivita. O comparatie a acestei tari cu Romania o plaseaza intr-un avantaj net, cel putin pe partea de investitii. In Albania cota de impozit este unica, 10% atat pentru afaceri cat si pentru venituri personale. Aceeasi cota este valabila si pentru TVA. Chiar si impozitele pe salarii sunt la un nivel redus – inca din 2010 au fost micsorate de la 35% la 15%.

O vizita in capitala tarii, o intalnire, cateva negocieri – si astfel totul a decurs foarte bine. Cooperarea autoritatilor a favorizat parteneriatul, factorii financiari de asemenea, iar propunerea exclusiva adusa de Octavian Constantin Patrascu a venit in completarea bazei stabile de clienti si capitalului uman aduse in ecuatie de Platinum Invest pentru intemeierea si consolidarea parteneriatului.

Andri Kasneci s-a declarat entuziasmat de oportunitatea de succes gasita impreuna cu Octavian Constantin Patrascu, despre care spune ca este o persoana motivata, dedicata, ambitioasa si profesionista. Totul se pare ca merge in favoarea acestei colaborari, guvernul de la Tirana se concentreaza in momentul de fata pe crearea unui climat atractiv si stabil pentru afaceri, iar rapoarte despre sectorul financiar albanez gasite pe site-ul Bancii Mondiale arata ca acesta se mentine stabil, cu un trend de imbunatatire, in ciuda riscurilor care mai exista – riscuri exista oriunde, insa dupa cum se spune, „nu risti nu castigi”.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *