OSTEOPOROZA_PREVENIT_18881Osteoporoza este o afectiune a oaselor, a sistemului osos mai pe larg. Se mai numeste si „boala oaselor poroase” si consta in dureri si imobilitate la nivelul acestora, manifestandu-se prin distrugerea si demineralizarea structurii oaselor. Tocmai pentru a preveni aceasta afectiune care te poate urmari apoi toata viata si care iti poate afecta sanatatea si buna dispozitie trebuie sa avem in vedere niste recomandari numai bune pentru asta.

Fa sport!

Un sfat bun de luat in seama in acest sens este practicarea unui sport, sau pur si simplu petrecerea a cat mai mult timp liber in natura alergand, facand exercitii fizice sau jucand fotbal, tenis sau orice alt sport ce pune in miscare intreg sistemul osos si il antreneaza in mod corespunzator.

Statul jos si statul degeaba(sedentarismul) poate duce in cele mai multe cazuri la aparitia osteoporozei si instalarea ei in corp. Tocmai de aceea prin mai multa miscare, activitate fizica, ne putem invata corpul cu un mod de viata adecvat, sanatos, benefic, si ne putem feri de multe alte afectiuni si boli ce ne pot acapara, in afara osteoporozei.

Calciu

Pentru a avea niste oase sanatoase, tari, mobile, este recomandat consumul de calciu care se regaseste in stare naturala in unele alimente naturale, ca lactatele, peste si unele verdeturi, dar si sub forma de pastile, regasite in flacoane si cutii in farmacii. Organismul nostru sufera des de caderi de calciu si tocmai de aceea ce se pierde trebuie inlocuit imediat.

Vitamina D si alte vitamine si minerale

Vitamina D este de asemenea foarte importanta pentru niste oase puternice si poate fixa foarte bine calciul necesar sistemului osos. Aceasta se regaseste la fel de bine in unele alimente ca faina, margarina, lapte, dar si sub forma de pilule, la fel ca si  in cazul calciului. Pentru a-ti pastra sanatatea oaselor, mai este recomandat si sa consumi proteine suficiente, dar si sa iei alte anumite suplimente vitaminice, ca mineralele, citratul si carbonatul de calciu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *