raze a

Procesul de imbatranire a pielii, care este accelerat de actiunea razelor solare, poate fi incetinit cu ajutorul unei pastile cu extract de rosii, inventate de oamenii de stiinta din Germania.

In urma valurilor de caldura din ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni au fost nevoiti sa foloseasca creme solare, insa, oamenii de stiinta au avertizat ca astfel de creme nu protejeaza pielea umana de radiatiile solare cu un potential periculos ridicat. Asadar, cremele antisolare conventionale sunt create pentru a impiedica lumina ultravioleta – aceea responsabila de arsurile solare, insa, din nefericire, aceste produse nu blocheaza si razele infrarosii.

Razele infrarosii

Razele infrarosii au fost descoperite in anii 1800, fiind responsabile de caldura pe care oamenii o simt atunci cand se expun la soare. De asemenea, aceste raze alcatuiesc pana la aproape jumatate din energia totala a soarelui, iar razele dintr-o categorie mai speciala – razele A – reusesc sa patrunda cele mai profunde straturi ale pielii omului.

Potrivit profesorului Jean Krutmann de la Institutul Leibnitz de cercetari despre medicina mediului, cu localizare in Dusseldorf, dovezile sunt mai puternice in ceea ce priveste procesul de imbatranire a pielii. „Infrarosiile A avariaza pielea in profunzime, interferand cu enzimele care mentin procesul sanatos de reinnoire a pielii”, a spus profesorul german. „Acest lucru inseamna ca mai mult colagen este distrus decat este sintetizat, rezultand o imbatranire prematura a pielii si o pierdere a elasticitatii acesteia.”

In momentul in care cremele impotriva soarelui au aparut pe piata in anii 1930, acestea ofereau protectie numai impotriva razelor UVB, iar abia mai tarziu- la mijlocul anilor `90- razele UVA au fost recunoscute ca fiind un factor important care poate cauza cancer de piele.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca pentru a evita efectele neplacute cauzate de expunerea la soare cea mai buna protectie ar consta in pastilele cu licopen – un antioxidant care se afla in rosii si in fructele rosii, in suplimentele cu coenzima Q10 si in cremele cu protectie UVA si UVB. Mai multe companii producatoare de creme antisolare introduc antioxidanti in produsele lor, care protejeaza astfel impotriva razelor infrarosii A.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *