Pitonul reticulat, cel mai lung sarpe din lume, poate fi gasit in zona de coasta a Asiei de Sud-Est. In continuare vom vorbi pe scurt despre acest tip de sarpe si despre lucrurile care-l fac atat de renumit in lumea noastra.

In primul rand, cand vorbim despre pitonul reticulat, vorbim despre lungimea extraordinara a acestuia fiind cunoscut ca cel mai lung sarpe si reptila din lume. Lungimea unui piton adul este situata undeva intre 5 si 10 m, putand ajunge insa pana si la 15 m. In afara de pitonii reticulati, foarte putini serpi depasesc lungimea de 8 m. Cu toate ca sunt foarte grei si extrem de lungi, trebuie sa mentionam faptul ca pitonul reticulat nu este atat de musculos si cu o structura atat de masiva comparativ cu alti serpi, precum este anaconda. Pitonii reticulati dispun de un design foarte complex si interesant, fiind in mare parte neregulate si in forma de romd, cu dungi si marcaje mai mici. De fapt, numele acestui sarpe este derivat din aspectul „reticulat” al acestuia. Culoritul pitonului este extrem de interesant si variaza de la regiune la regiune.

Atunci cand vine vorba despre comportamentul lor, pitonii reticulati se pot dovedi a fi extrem de agresivi sau dimpotriva, extrem de docili, in fuctie de zona geografica. Totusi, indiferent de zona geografica, pitonii reticulati prinsi din salbaticie vor fi extrem de agresivi si se vor dovedi a fi foarte greu de imblanzit. In comparatie cu verisorii lor din salbaticie, pitonii reticulati din captivitate sau din gradinile zoologice sunt extrem de docili si calmi.

Acestea fiind spuse, nu uita ca pitonul reticulat este una dintre cele mai mari specii de sarpe din lume si implicit, una dintre cele mai periculoase. Mai mult decat atat, nu uita ca acestia sunt si printre cele mai frumoase si mai atractive animale de pe mapamond.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *