Porcusorii de guineea sunt creaturi inrudite cu hamsterii si soarecii, fiind foarte renumiti ca animale de companie. In ciuda numelui acestora, porcusorii de guineea nu sunt nici porci, nici nu provin din Guineea. Porcusorii de guineea sunt rozatoare si sunt originari din America de Sud. Cu toate ca sunt clasificati ca fiind din diferite familii fata de hamsteri, porcusorii de guineea seamana foarte mult cu acestia, fiind foarte renumiti ca animale de companie, datorita aspectului fizic foarte placut. De asemenea, aceste rozatoare sunt foarte afectuoase, iar daca sunt tratate cum trebuie, pot deveni animale de companie adorabile. In secolul XX, porcusorul de guineea a fost cel mai folosit animal de laborator, avand caracteristici comune cu omul, la fel ca si actualii cobai. In continuare, voi prezenta cateva caracteristici si lucruri interesante legate de porcusorii de guineea.

  • Porcusorii de guineea au un cap foarte mare, urechi mici, labute scurte si un corp mic si foarte „umflat”. 
  • Culoarea acestora variaza de la negru uniform, pana la nuante de maro, portocaliu, alb si orice combinatie ale acestor culori.
  • Cu toate ca sunt mari in comparatie cu alte rozatoare, porcusorii de guineea sunt destul de usori, masculii adulti cantarind sub 1 kg.
  • Pot trai chiar si 8 ani, insa uzual acestia mor dupa 4 sau 5 ani.
  • Carnea lor este foarte apreciata in America de Sud si se fac eforturi pentru introducerea mancarurilor bazate pe porcusori de guineea in intreaga lume.
  • Porcusorii de guineea sunt fiinte crepusculare, insemnand ca sunt cel mai active pe timpul rasaritului si apusului. Acest stil de viata le maximizeaza sansele de a supravietui si de a evita pradatorii.
  • Sunt animale de turma, preferand sa traiasca in grupuri mari, cu un singur lider. Liderul este singurul mascul care are voie sa se imprecheze.
  • Porcusorii de guineea pot deveni extrem de depresivi atunci cand sunt singuri, de aceea stapanul ar trebui sa-i creasca in grupuri de cel putin doi.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *