pozitie scaunpozitie scaun

Stim ca modul in care  ne petrecem timpul are o mare influenta in starea pe care o avem. Insa ce nu stim ca pe langa complicatiile de ordin medical tine de starea de spirit. Asa ca daca nu stai drept pe scaun ai sanse mari ca si coloana sa sufere insa sa capeti si o stare negativa din asta. Cel putin asta spun studiile recente.

Efectele negative pe care cercetatorii din Marea Britanie le scot in evidenta din nerespectarea curburilor naturale ale spatelui. Asadar tine de:

  1. Un aport mai mic de oxigen pentru intreg organismul insa mai mult decat atat in special pentru zona abdominala.
  2. Digestia nu are cum sa fie una potrivita asadar a manca pe scaun in fata calculatorului nu are cum sa fie un lucru bun. Digestia este mai lenta si ca urmare intervine o stare de moleseala, de lipsa de energie.
  3. Energia este diminuata de asemenea din cauza unei respiratii proaste, respirand mai incet si astfel cu un nivel de oxigen mai mic pentru organe.

Dincolo de aceste efecte ce poate ca nu sunt straine de nimeni intervin si starile proaste. Asa cum arata cercetatorii se pare ca a sta in picioare si a avea o postura dreapta si corecta aduce o si mai mare stima de sine. Sunt mai atenti si mai alerti in ceea ce fac. La polul opus se afla cei care au o pozitie stramba, cei care tind sa vorbeasca mai putin si sa munceasca la rimt mai incet.

Concret, studiul spune ca persoanele din a doua categorie aveau tendinta de a vorbi in termeni mai tristi si mai pesimisti asadar erau acaparati de sentimente negative. Ori daca ne pastram o pozitie mai buna putem face fata mai bine stresului. Si ca o nota demonstrativa in plus se pare ca rezultatele elevilor carora li s-a testat postura de a sta in banca a adus de asemenea o mare diferenta a tendintelor lor ca si postura.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *