Conform unor studii se pare ca cei m ai predispusi la depresie sunt cei care fac parte din clasa muncitorilor cu gulere albe. Mai precis cei care lucreaza in diverse medii, cei care lucreaza la birou sunt in defavoarea celor care muncesc pamantul cu sudoarea fruntii. Muncitorul agricol se poate considera fericit de vreme ce stand in bataia vantului si a soarelui libertatea de care are parte tine la distanta sansele de a deveni depresiv la un moment dat.

Cei mai depresivi sunt avocatii se pare. Si asta de 2,5 ori mai mult decat orice alta clasa d e persoane din alte domenii de activitate. In special cei care lucreaza in mediul juridic au tendinta de a-si evita confrunta cu problemele pe care le au, le recunosc greu si mai cu seama nu vor cere un ajutor specializat.

Pe cat de greu de crezut pe atat de adevarat se pare ca cei din lumea gulerelor albe sunt mai predispusi la stres si depresie mai mult decat cei nevoiasi. Si aici se include categoria de IT-isti, ingineri, analisti sau chiar arhitecti. Insa nu sunt scapati nici contabilii, agentii de vanzari sau scriitorii precum si medicii. La fel de surprinzatoare este si concluzia studiului care scoate in evidenta de ce este important sa stim clasificarea din acest punct de vedere; se pare ca depresia este una din cele mai raspandite cauze de incapacitate de munca la nivel global.

Te vei gandi ca asta nu te afecteaza. Pana sa spui asta niciodata  sa nu spui niciodata si mai cu seama si in Romania se resimt efectele depresiei. Asta pentru ca in total 1% din PIB are de suferit de pe urma celor care isi iau concediu fara plata sau de orice fel, cei care nu sunt productivi la munca. Depresia, stresul lor tocmai de aici incepe, de la locul de munca.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *