Primele masini autonome ale Londrei vor fi testate pe strazile orasului in cursul acestei veri, ca urmare a unui proiect in valoare de 8 milioane de lire sterline. Vehiculele modificate vor fi cele deja folosite pentru transportul de pasageri de la Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow, astfel ca, acum se afla in curs de dezvoltare. Este de asteptat ca sapte dintre masini- care seamana cu niste vagoane mici de tren, automate- sa fie testate pe strazile din Greenwich, sudul Londrei, in luna iulie, ca parte a unui proiect mai important.

De asemenea, specialistii au declarat ca rutele inca nu au fost finalizate, dar se crede ca aceste masini vor circula pe trotuare, in zonele rezidentiale si vor trece pe langa statia North Greenwich si Arena O2. Lucrarea se desfasoara in cadrul proiectului Gateway, in valoare de 8 milioane de lire sterline, condusa de catre Transport Research Laboratory (TRL) din Marea Britanie. Astfel, TRL sustine ca procesul are drept scop evaluarea disponibilitatii publicului de a folosi vehicule autonome, in zonele special amenajate.

„Adaugarea a trei organizatii britanice importante si respectate la proiectul Gateway consolideaza pozitia Marii Britanii ca si lider in tehnologia vehiculelor autonome. Fiecare companie aduce un nou grad de experienta in cadrul proiectului, ceea ce inseamna ca ne va ajua sa intelegem mai bine modul in care publicul se va adapta la utilizarea vehiculelor autonome. In cazul in care testarea se dovedeste a fi una de succes, ne asteptam ca aceste vehicule sa devina o priveliste familiara in mai multe orase din lume”- sustine profesorul Nick Reed, director la TRL si director tehnic al proiectului Gateway.

Proiectul Gateway

Gateway- Greenwich Automated Transport Environment- este un proiect in valoare de 8 milioane de lire sterline si este finantat de catre Innovative UK. Avand loc in Greenwich, proiectul va testa diferite metode de utilizare a vehiculelor autonome, printre care livrari de produse sau parcare autonoma. Prin intelegerea perceptiei publice, specialistii vor dori sa introduca transportul automat pe scara mai larga.

Blogger: Cristina M.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *