problema infatisare copii

Problema copiilor si a adolescentilor legata de infatisare

Idealurile noastre prea inalte in ceea ce priveste frumusetea ne afecteaza nu doar pe noi adultii, ci si pe cei mai mici. Fetele si baietii care se iau dupa exemplele mai mari din presa, din televziune si din cetatea filmului si isi doresc sa devina ca ei. Nu este rau deloc sa ofei un exemplu copiilor sau adolescentilor, insa este rau daca le oferi un exemplu prost de urmat. Cei mici nu prea stiu sa faca diferenta intre ceea ce este bine si ceea ce este rau.

Problema copiilor si a adolescentiilor legata de infatisare este foarte mare si ar trebui remediata de pe acum. Pana la urma, tine si de ingrijorarea parintilor si de ceea ce ii lasa acestia sa faca si ce nu sau la ce ii lasa sa se uite la TV si la ce nu. Exemplul personal este la fel de nefericit in unele cazuri, pentru ca si parintii fara sa vrea pot da exemple rele copiilor lor.

Copiii se identifica de indata cu modelele si manechinele sau actorii de pe la televizor, dar nu numai cu acestia, ci, si mai grav, si cu copiii infatisati in reclamele de la TV si din presa online sau scrisa. Acesti copii de la televizor sunt o prezentare a  societatii perfecte care se doreste: copii draguti, cu gropite in obraji, copii blonzi cu ochi albastri, cu trasaturi perfecte si fara cosuri pe fata. ESte si normal ca aceste proiectari ale media sa se reflecte asupra societatii si asupra copiilor nostri.

Adolescentii sunt chiar si mai problematici, deoarece iau totul de-a gata si de-a buna pentru ca oricum sunt mai rebeli din fire si de aceea vedem atat de multe cazuri de copii si tineri de pana in 18 ani care arata mult mai in varsta decat anii pe care ii au de fapt impliniti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *