Folosirea aerului conditionat pe vremuri calduroase este pur si simplu o chestiune fireasca in randul unora. Un astfel de obicei ne aduce confortul si racoarea de care avem nevoie pe timp de vara. Sau cel putin asta credem in zile toride cand nu ne gasim linistea din cauza aerului prea cald. Cu toate acetea pe principiul ca orice lucru are un pret, descoperi ca ai si probleme asociate cu folosirea acestui tip de aparat.

Iata ce trebuie sa stii despre asta:

  1. Nu exagera cu folosirea aerului conditionat. Asta inseamna sa nu dormi cu acest aparat in priza. Prefera sa petreci la fel de mult timp in aer liber pe cat stai in incaperi in care functioneaza aerul conditionat.
  2. Nu trebuie sa existe o diferenta mai mare de 5 grade intre temperatura aerului conditionat si temperatura aerului natural. Corpul sufera un soc si mai cu seama cand se face trecerea de la un mediu la altul totul inseamna mai multe sanse de a face ca starea de adaptare sa fie greoaie. Cel mai adesea asta se intampla in cazul celor care calatoresc cu masina, la intrare in masina, spre deosebire de aerul de afara. Fortarea organismului sa se adapteze inseamna un minus si pentru imunitate la un moment dat.
  3. Compenseaza cu uscaciunea aerului band multa apa. Aerul care este filtrat de regula nu mai are acelasi nivel de  umiditate de care avem nevoie de unde si posibile raceli sau chiar agravare de stare in caz de alergie spre exemplu.
  4. Se recomanda schbimbarea de filtru destul de des in conditiille in care aerul este filtrat de fiecare data si implicit se recircula plin de particule de praf daca nu este corespunzator.

Pe cat de usor pare ca la o apasare de buton sa avem parte de confort prin prezenta aerului conditionat pe atat de mult ne poate afecta daca nu stim sa fim echilibrati in folosirea acestuia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *