Tratament naturist

Produsele naturiste

Acum mult timp, omenirea nu avea la dispozitie decat resursele naturale pentru a se trata. Pentru o perioada foarte lunga de timp, natura a fost singura noastra sansa pentru a ne trata. Au aparut apoi diferite tipuri de operatii, din care oamenii mai mult plecau morti, decat vii. Chiar si in secolele XIX si XX oamenii din lumea vestica mureau din boli pe care azi le tinem sub control. Intre timp, am reusit chiar sa eliminam unele boli, precum variola, numita si varsatul negru.

Pe masura ce medicina a evoluat tot mai mult, lumea a inceput sa-si puna intrebari legate de metodele folosite. Sigur, acum controlam boli care inainte erau grave si duceau la deces, insa populatia ajunsese intr-un moment in care folosea tratamentul medicamentos pentru orice tip de boala, chiar si o mica raceala, si chiar fara sa consulte medicul.

Oricat de utile sunt pastilele, faptul ca o cantitate mare din acestea nu fac bine stomacului a devenit un fapt binecunoscut. Daca ai o boala grava, evident, trebuie sa asculti sfatul medicului si sa urmezi un tratament care iti va putea afecta stomacul, insa iti da sansa la viata. Insa cand vine vorba de o banala raceala, nu e nevoie sa fugim neaparat imediat la farmacie si sa luam cele mai tari antibiotice, doar ca sa scapam de ea.

Am cautat „produse naturiste tratamente” pe internet pentru a vedea daca este o solutie buna sau e doar ceva la care m-am gandit eu, fiind influentat de unii prieteni. Se pare ca acei prieteni nu vorbeau degeaba si stiau ce zic.

De asemenea, multi dintre noi ajungem sa luam produse naturiste doar in momentul in care ne imbolnavim deja, insa foarte putini dintre noi lucreaza la prevenirea afectiunilor. Cand deja suferim de o boala, ne va costa mult mai mult sa o tratam, decat ne-ar fi costat sa o prevenim. Astfel, sansele de a ne imbolnavi scad pe masura ce consumam produse naturiste. Medicii recomanda consumarea produselor naturiste cat mai des, eventual prin rotatie: un produs sau doua acum, dupa care le inlocuim cu altele.

Nu e cazul sa lasam medicina moderna la o parte, clar, insa nici nu trebuie sa ne axam complet pe ea. O alternanta intre cele doua prinde si ea bine, clar. De ce sa nu incepem sa traim sanatos chiar de azi, sa ne prevenim bolile sau sa le tratam intr-un mod cat mai sanatos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *