Nu intelegi ce inseamna rata de reimprospatare la televizorul tau? In acest articol vom vorbi despre inseamna aceasta si cum te poti folosi de cunostiintele pe care le vei dobandi.

TV-urile sunt judecate dupa o larga varietate de criterii. Dimensiunea ecranului, rezolutia si desigur, pretul. Atunci cand vine de vechile televizoare cu tub catodic (CRT), aceste caracteristici sunt de ajuns pentru a le descrie, insa cand vorbi de LCD-uri, plasme, LED-uri si televizoare HD, apare un nou criteriu pe care trebuie sa-l luam in calcul si care devine din ce in ce mai important atunci cand vine vorba despre piata televizoarelor si anume, rata de reimprospatare. Ratele de reimprospatare pot sa fie extrem de incurcate daca nu esti familiarizat cu mecanismele care stau la baza functionarii TV-urilor.

Rata de reimprospatare este viteza cu care pixelii de pe un ecran pot sa-si schimbe culoare. Rata de reimprospatare este in totalitate independenta de imaginea pe care o primeste dispozitivul, reprezentand exclusiv modul in care imaginea este procesata de catre dispozitivul de afisare. Rata de reimprospatare devine extrem de importanta atunci cand vine vorba despre imaginile in miscare, asa cum sunt cele din lumea sporturilor sau de pe canalele TV care vizeaza viata in salbaticie.

Rata de reimprospatare standar pentru filme este de 24 de cadre pe secunde. Totusi, filmele de 24 de cadre pe secunda nu sunt in concordanta cu un TV de 60 de Hz, din moment ce 60 nu este un multiplu intreg al lui 24. Aceasta problema poate fi rezolvata prin folosirea unor televizoare cu ratele de reimprospatare de 120 sau 240, ambele fiind multipli de 24. Asadar, atunci cand vine vorba sa-ti achizitionezi un TV de ultima generatie sau un televizor HD, trebuie sa fii la curent cu toate informatiile disponibile la ora actuala, informatii pretioase precum este rata de reimprospatare, calitatea imaginii si evident, pretul.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *