Rhododendron

Rhododendron – floarea mortala

Florile Rhododendron sunt cateodata numite si Regii Tufelor, deoarece aceste plante atat de frumoase, de verzi si de colorate sunt cel mai regasite in climate si peisaje izolate si temperate. Aceste plante colorate si pline de flori sunt de mari dimensiuni si au frunze foarte extinse. Pot fi regasite sub forma de tufe de flori albe, roz sau chiar mov. Din nefericire pentru vei care cauta sa guste ceva in salbaticie, atunci cand nu mai au nimic de consumat pentru supravietuire, fiecare msucatura din aceasta floare este toxica.

Frunzele sunt in mod special periculoase, dar si nectarul care poate fi regsit in flori. A manca cateva asemenea flori poate duce la dureri intestinale si abdominale. Chiar si mai rau de atat, pate duce si la cresterea ritmului cardiac, la convulsii, la coma si chiar la moarte. Asadar, data viitoare cand veti fi atrasi de a gusta dintr-o asemenea floare, aveti grija ca poate sa va fie fatala.

Ceva interesant, cei care s-au imbolnavit de la otravirea cu rhododendron, au mancart de obicei din nectarul florilor. Asemenea cazuri de otravire au fost prezente cu mult timp in urma, in anul 400 inainte de Hristos. Atunci, rapoartele sustin ca s-au imbolnavit in jur de 10.000 de soldati greci de la intoxicarea cu miere. Aceasta miere a fost fabricata din netarul florilor de Rhododendron.

Planta in sine este toxica si pentru animale, de asemenea. Unii numesc aceste flori ucigatoare de miei si de vitei pentru ca tinerele animale nu stiu de pericolul la care se expun si cateodata pier din cauza consumului in mare parte de frunze sau flori de Rhododendron.

Nu numai aceasta planta este otravitoare, ci si alte plante ca iedera salbatica, ce mai este cunoscuta drept iedera otravitoare, unele plante ce tin de familia rosiilor, care pot fi intalnite si iarna, dar si acea specie de planta care seamana cu socul la fructe si la frunze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *