Imbatranim pentru ca asa este firesc, pentru ca acesta este ritmul nostru caci nu traim vesnic. Insa, dincolo de ceea ce natura dicteaza ca ritmul acesta sa fie agravat sau nu de modul in care ne traim viata. Nu degeaba se spune ca avwm nevoie de o viata sanatoasa, cu accent pe alimentatie si obiceiuri.

Studiile arata ca ritmul de imbatranire este mai accelerat in cazul celor care locuiesc in medii urbane. Raportul realizat de cei de la Protect&Gamble arata ca procentul este chiar de luat in seama si anume de pragul de 10. Ce se arata concret in acest raport tine de faptul ca poluarea este cea care afecteaza elasticitatea pielii si nu in cele din urma colagenul. Aceste doua aspecte sunt si cele care fac ca pielea sa reziste mai bine in timp, sa nu isi piarda din elasticitate si implicit sa nu faca riduri prea curand.

Intr-o nota comparativa nu este totusi indicat nici sa locuiesti la sat. Aici in principal din cauza muncilor agricole expunerea la soare pe timp indelungat si in mod repetat inseamna un alt factor care sa afecteze in principal pielea, printre altele. Pielea este cea care isi pierde si in acest caz elasticitatea si mai ales productia de colagen care sa o sustina in timp. Pielea se arde si se usuca, imbatranind mai repede. Cu toate acestea nu se compara cu chimicalele pe care dorind sau nu orasenii le inghit si le atrag asupra organismului.

Ce conteaza de asemenea tine de faptul ca microparticule din aer cu chimicale afecteaza pielea mai mult decat am crede. In acest sens sunt si microparticule care patrund in piele, deci factorii care o afecteaza se extind mai mult decat la nivel simplist sau controlat prin alimentatia pe care o avem.

Chiar daca sanse am avea de a trai mai mult ne imbatranim inainte de vreme cu fiecare obicei.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *