Salvand planeta- sticla de plastic inlocuita

Stim ca recipientele din plastic nu sunt biodegradabile. Si daca nu am invatat pana acum sa separam deseurile si sa usuram astfel munca pentru reciclare se pare ca s-a gasit o alternativa la toata aceasta poveste. Membrana comestibila este cea care va inlocui cu succes sticlele de plastic. Incet si sigur!

Rodrigo García González, Guillaume Couche si Pierre Paslier au produs cu succes o membrana gelatinoasa care actioneaza ca o capsula pentru apa. Se numeste „Ooho” si poate fi viitorul alternativei de reciclare care si asa intr-o masura tot polueaza mediul. Practic aceasta capsula seamana cu un bulgare de apa, se poate consuma chiar si nu afecteaza cu nimic. Este realizata din alge si clorura de calciu, o varianta 100% biodegradabila.

La fel de simplu de „utilizat” capsula ce contine apa nu trebuie decat sa fie intepata pentru a putea sorbi cu nesat din ea. O mica problema insa ramane cea cu referire la cantitatea de apa si mai cu seama cand vine vorba de cat de sensibila este membrana. Cu alte cuvinte ai putea sa o intepi fara sa iti doresti si sa iti golesti resursa de apa prin bagaje, poseta si peste tot. Nu poti cara dupa tine cantitati prea mari deci se pare ca in aceasta varianta este doar un mic inceput pentru necesitatile pe care le avem.

De consum. Capsula Ooho se poate manca spun cei care au creat-o. Cu toate acestea este greu de crezut ca vom avea astfel de intentii. E ca si cand ai prefera sa consumi prajitura cu tot cu ambalaj. Chiar daca organismul nu are de suferit cand vine vorba de consumul unei astfel de “bule” este prea putin probabil ca acesta va fi interesul unora.

Chiar si dincolo de aceste ultime aspecte Ooho revolutioneaza piata plasticelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *