somelier

Probabil te-ai intrebat mereu ce inseamna cuvantul somelier si, daca este o persoana, cu ce anume se ocupa aceasta. Ei bine, termenul in sine este provenit din limba franceza, de la „sommelier”. Este si normal sa se fi nascut in Franta acest cuvant, deoarece pana la urma activitatea de baza pe care o exercita un somelier este cunoasterea si recomandarea vinurilor unor clienti cu gusturi alese.

Deci ne-am lamurit. Un somelier este acel individ care se ocupa de pregatirea si de servirea vinurilor la mesele cele mai selecte din cadrul restaurantelor in care lucreaza. Deci, acest job presupune pregatirea meniului pentru vinuri, dobandirea permanenta de abilitati si de cunostinte legate de aceste bauturi fine, aprovizionarea si stocarea in conditii optime a vinurilor intr-o crama sau in pivnita unui restaurant ce serveste asa ceva, etc.

Ce trebuie sa mai stii despre un somelier?

Acesta isi sfatuieste oaspetii despre felul in care ar trebui sa bea un vin si care soi se potriveste cel mai bine cu un anumit fel de mancare. De asemenea, descrie aroma si gustul bauturii bahice in cauza. Cunoaste temperatura pe care trebuie sa o aiba un pahar de vin pentru a-i acorda bauturii gustul optim. Recomanda mai mult decat o singura bautura care sa se potriveasca cu masa ce tocmai este servita. Pregateste, in aceeasi maniera, si personalul restaurantului, in aria sa de expertiza.

Ca si somelier, o persoana care se pricepe la vinuri poate intra intr-o varietate de domenii care au de-a face cu acest tip de bautura alcoolica.

Vei intalni un asemenea somelier in principal intr-un restaurant. Acesta ar trebui sa fie capabil sa ia o anumita comanda pentru un anumit vin. Trebuie sa fie capabil de a mentine si de a aproviziona stocul de vin in permanenta. Este esential pentru acesta sa posede cunostinte legate de pregatirea unei bauturi bune si fine.

Ai inteles acum ce semnifica termenul de somelier?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *