Sarea amara sau epsomitul este o subsanta pe baza de magneziu, foarte folosita pentru a trata diferite probleme legate de piele, relaxarea sistemului nervos, precum si usurarea diferitelor simptome legate de durerile de maini, spate, cat si dureri ale diferitelor organe. De asemenea, sarea amara poate fi folosita pentru a ajuta la vindecarea ranilor si a racelii.

Majoritatea dintre noi dispunem de probleme legate de stres la un moment dat in vietile noastre si am invatat sa facem fata acestora in propriul nostru mod. Dar oare cati dintre noi au incercat sa se cufunde intr-o cada de apa fierbinte, in care au fost adaugate cateva canite de sare amara pentru a scapa de stres? Probabil ca foarte putini. Totusi, sarea amara nu este o descoperire de ultima ora. Minunile produse de catre epsomit sunt foarte cunoscute de cateva secole de acum. Numele de epsomit deriva din localitatea englezeasca Epsom, din Marea Britanie. Nu confunda epsomitul sau sarea amara cu sarea normala, de masa. Sarea normala este clorura de sodiu si este o substanta foarte diferita de sarea amara, care este compusa din doua elemente, magneziu si sulf.

Atunci cand vine vorba despre beneficiile epsomitului, putem aminti faptul ca acest tip de sare este foarte folositoare atunci cand se doreste eliminarea toxinelor din organism si relaxarea sistemului nervos, cat si a muschilor. De asemenea, epsomitul este foarte folosit si pentru ameliorarea umflaturilor si imflamatiilor. De asemenea, magneziul ajuta la secretarea de serotonina de catre creier, hormon responsabil cu starea de bine si senzatia de calm si relaxare.  Studiile arata faptul ca magneziul creste considerabil rezistenta la efort si energia individului prin stimularea producerii de ATP (adenozin trifosfat), pachetele de energie din celule. Asadar, acum ca ai aflat despre toate beneficiile acestui tip de sare, poti sa o folosesti in folosul tau, mai ales atunci cand te simti stresat si vrei sa te relaxezi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *