ciocolata
ciocolata

Oricat de des ai consuma ciocolata parca nu te saturi de ea. Este poate cel mai savurat desert si asta pentru oricine. Ingrasa insa exista si varianta de extra cacao, usor mai amaruie care sa satisfaca nevoile si din acest punct de vedere. Dincolo de asta descopera cateva aspecte interesante despre ea.

  1. In Bruxelles se vinde ciocolata ca painea calda. Insa cel mai mare consum se inregistreaza la vanzarile de ciocolata din aeroport. Nu mai putin de 800 de tone se vand anual numai aici.
  2. Ciocolata poate avea diverse sortimente, de la cea amaruie la cea blonda. Prea putini au auzit de ea insa exista.
  3. Ciocolata iti da o senzatie de bine si de fericire, activeaza centrii nervosi a starii de bine si iti face inima sa tresalte, la propriu ca si cand ai primi un sarut.
  4. Europenii sunt printe cei mai mari consumatori de ciocolata. In randul acestora nemtii si britanicii sunt cei care consuma anual 11 kg.
  5. Daca intr-o librarie miroase a ciocolata sunt sanse ca 40% din cei care cumpara o carte sa prefere una de bucate sau orice ar avea legatura cu iubirea.
  6. O ciocolata veche de un secol a fost vanduta cu peste 600 de dolari in cadrul unei licitatii. Aceasta a fost purtata de Robert Scott in misiunea de explorare a tinutului din Antarctica.
  7. Boabele de cacao sunt materia prima de baza pentru producerea de ciocolata. Asta insa poate ca se stie insa ce nu stiu multi este ca aceste boabe erau foarte apreciate de azteci, moneda lor de schimb. Imparatul la acea vreme, Montezuma II, consuma pana la 50 de cesti de ciocoalata pe zi.
  8. O ciocolata are in jur de 600 de compusi care ii ofera gustul si aroma. Imagineaza-ti ce inseamna asta de vreme ce vinul are in jur de 200.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *