vanzarea pacientilor
vanzarea pacientilor

Medicii de familie constituie una din problemele sistemului medical romanesc, incat acestia de cele mai multe ori nu actioneaza conform reglementarilor medicale si de cele mai multe ori ajung sa elibereze retete care nu sunt de folos sanatatii pacientilor, doar pentru ca ei au incheiate contracte cu anumite farmacii, pentru care isi mai asigura un venit in plus.

Serviciile medicale de sanatate impuse de normele legale nu sunt aliniate la standarde europene, incat deseori intalnim pacienti care se plang de relatiile pe care le au cu proprii medici de familie si incearca, pe cat posibil, sa supravietuiasca bolilor cu care se confrunta.

Se vand cabinete medicale cu tot cu pacienti

Cel mai nou subiect avut in vedere, legat de sistemul de sanatate este cel care priveste vanzarea cabinetelor medicale. Probabil nu este o chestiune atat de alarmanta daca s-ar vinde numai infrastructura si locatia cabinetului, dar devine o problema de interes national atunci cand se vand si liste cu pacienti in cadrul medicilor de familie.

Cele mai multe tranzactii realizate intre medicii de familie au la baza profitul, incat un pacient se vinde cu o suma intre 8 si 14 euro, iar un medic de familie care isi vinde lista de pacienti poate castiga un profit de pana la 20.000 de euro. Fostii medici de familie ai pacientilor nu le dau prea multe explicatii acestora, care se trezesc de la o zi la alta pe o alta lista, la un alt medic de familie, ei fiind de cele mai multe ori neinformati.

Teoria medicala si legislatia spun ca specialistii in medicina care nu doresc sa mai profeseze sau vor sa plece in strainatate la munca, trebuie sa depuna o cerere la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin care isi cedeaza intreg pachetul de praxis, care presupune cedarea intregii afaceri: cabinet, mobilier, echipamente, precum si lista cu pacienti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *