Fluturele, pe langa faptul ca este unul dintre cele mai populare tipuri de tatuaje, este si unul dintre cele mai pline de intelesuri. Importanta si simbolismul tatuajului fluture se gaseste in diferite culturi ale lumii, iar in acest articol vom vorbi despre cateva dintre semnificatiile acestui tatuaj.

Stiai ca un simplu fluture are o importanta majora in diferite culturi, precum sunt cultura chineza, cultura japoneza si cea greaca? In primul rand, fluturele reprezinta frumusetea si gratia. Culorile si modelele de pe aripile fluturelui sunt de vioaie si de aceea si un tatuaj fluture exprima pofta de viata si dorinta de a atinge mereu fericirea. Frumusetea delicata a fluturelui, il face pe acesta o alegere foarte buna atunci cand vine vorba despre un tatuaj pentru femei. De asemenea, fluturele este un simbol al schimbarii si poate sa personifice ideea de mobilitate si flexibilitate in viata. O persoana care alege fluturele ca model de tatuaj, este cu siguranta o persoana cu o pofta de viata foarte puternica, un grad sporit de flexibilitate si mobilitate si cu o afinitate foarte pronuntata pentru nou si pentru schimbare.

Fluture, deoarece trece prin diferite stadii de dezvoltare, este de asemenea si un simbol al luptei pentru perfectionare si de aceea poate constitui un model pentru o persoana care se afla intr-un continuu proces de perfectionare si de auto-depasire. Mai mult decat atat, fluturele in zbor este un simbol al libertatii si al lipsei oricarei restrictii si inhibitii. De aceea, tatuajul fluture se poate dovedi a fi extrem de sugestiv pentru o persoana care vrea sa scape sau a scapat deja de orice constrangeri morale si sociale, fiind un adevarat vizionar. Asadar, daca vei observa ca cineva poarta un asemenea tatuaj, vei sti instantaneu ca acea persoana este extrem de deschisa la minte si cu o predispozitie spre auto-depasire si cunoastere.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *