Detii un smartphone si crezi ca pe cat de performant este pe atat de mult ar trebui sa ii tina si bateria. De fapt la cate aplicatii si functii are acesta se descarca mai repede decat ai crede. De vina ai putea fi chiar tu prin modul in care folosesti acel telefon si nu calitatea telefonului si a bateriei.
Pentru cei care nu stiu iata care ar putea fi explicatiile referitoare la durata de viata a unei baterii de telefon:
- Pastrezi conexiunile de tipul WIFI sau bluetooth si multe altele deschise. Mai ales cand nu esti intr-o arie de acoperire telefonul va cauta sursa de conectare deci va consuma mai multa baterie. Asa ca cel mai intelept ar trebui sa fie inchiderea acestora cand nu sunt necesare de folosit.
- Aplicatii necesare sa fie dezinstalate. Mai ales daca acestea ruleaza pe background ar trebui sa le dezinstalezi daca stii ca nu le folosesti. Acestea pot fi de asemenea surse pentru consumul de baterie.
- Nu lasa telefonul expus unor temperaturi extreme. Stiai ca si frigul ar putea sa iti afecteze acumulatorul? Foloseste casti, foloseste huse protectoare pentru telefon sau orice forma de a vorbi fara maini, seturi de handsfree. Atat timp cat il protejezi de frig scapi si tu de chinul de a-ti ingheta degetele in timp ce folosesti telefonul.
- Chiar ai nevoie de luminozitate de 100%? Asta iti poate consuma de asemenea din puterea bateriei. Asadar, redu din nivelul sau pe cat posibil. De asemenea la capitolul setari redu timpul de activitate a ecranului pentru a salva cat se poate din consumul de lumina si implicit de baterie.
- Temele din background pot fi si ele daunatoare. Orice animatie ar putea fi de mare consum pentru baterie asa ca prefera oricand sa alegi ceva simplu in schimb.
Bateriile moderne nu mai au nevoie de formatare si de incarcare repetata la inceput. Cu toate acestea au si ele pretentiile lor la capitolul timp de pastrare.