Sfaturi pentru economisirea energiei electrice

Toti oamenii incearca sa faca astfel incat sa economiseasca cat mai mult atunci cand vine vorba despre facturile lunare. Una dintre facturile care pun probleme oamenilor este si cea de la curentul electric.

Ei bine, ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca facturile de la energia electrica pot fi reduse chiar si cu 50% in cazul in care va familiarizati cu sfaturile referitoare la acest lucru.

Tariful la curent

Sigur ca factura de energie electrica poate fi redusa in momentul in care stiti foarte bine care este cantitatea de curent electric pe care o consumati in fiecare luna. Exista sapte tipuri de tarife care variaza in functie de cantitatea de curent consumat. Astfel, puteti alege metoda cea mai convenabila si mai avantajoasa.

Aparatele electrocasnice

De foarte multe ori se intampla sa gasim un anumit aparat electrocasnic si sa il achizitionam fara sa ne dam seama care este consumul sau de energie electrica. Ei bine, electrocasnicele au diferite clase energetice, insa cele mai eficiente sunt cele A+ si A++. Cele mai putin eficiente electrocasnice sunt cele de clasa G care consuma mai multa energie electrica.

Motoarele electrice sunt masina electrice, in general rotative care convertesc puterea mecanica in putere electrica si invers. Aceasta poate sa functioneze in regim de motoc. In momentul in care aveti nevoie de motoare electrice va trebui sa le achizitionati pe cele mai bune si mai eficiente. Recomand  bracomotoareelectrice.ro.

Eficienta frigiderului si a masinii de spalat

Frigiderul si masina de spalat sunt cele mai folosite aparaturi dintr-o gospodarie, insa trebuie sa aveti grija ca acestea sa consume energia electrica cat mai eficient. Este important sa curatati frigiderul inainte ca gheata sa fie de aproximativ 3 mm grosime. De asemenea, el nu trebuie sa fie amplasat langa calorifer, cuptor sau aragaz. In plus, masina de spalat trebuie sa fie folosita doar in cazul in care este nevoie, in momentul in care este plina de rufe. Folositi programele la 40 de grade sau la un timp cat mai scurt de spalare.

Deconectarea aparatelor nefolositoare

Exista foarte multe aparaturi pe care le tinem in priza desi nu ne sunt folositoare. Pentru a economisi la factura de energie electrica va trebui sa faceti astfel incat sa deconectati aparatele care nu va sunt necesare. De exemplu, televizorul sau calculatorul pot fi scoase din priza cand nu sunt folosite pentru a economisi energie electrica.

 Becuri

In plus, becurile pe care le folositi sunt extrem de importante. Puteti sa schimbati becurile, inlocuindu-le cu cele economice deoarece acestea consuma mai putin curent electric.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *