curata lentila
curata lentila

Desi in mare parte, cel putin in randul tinerilor, ochelarii sunt adesea inlocuiti cu lentile nu pierd totusi intreg terenul de popularitate. Avand in vedere ca nevoia de a purta ochelari ii face pe acestia mai mult decat simple accesorii si grija fata de ei trebuie sa fie manifestata la un inalt nivel.

Curatarea corecta a ochelarilor

Pare destul de simplu sa ai grija de igiena ochelarilor ce stau asezati pe ochii tai, atingand fata. Au nevoie de o curatare zilnica cum ai grija si de tenul tau. Asta este o alta discutie. Cum intretii insa ochelarii in sine si lentilele? O mica carpa, o mica stersatura si ai terminat. De fapt daca intentia este aceea de a pastra lentilele curate insa si eficiente trebuie sa ai invedere anumite aspecte. Iata cateva sfaturi in acest sens:

  • Nu folosi orice produs pentru curatarea lor, mai ales daca este vorba de lentile. Nu, acel spray de sticla nu este tocmai ceea ce ar trebui sa folosesti si pentru lentilele ochelarilor tai. In schimb exista produse speciale numai pentru lentile. Ori le cumperi ori renunti la idee.
  • Nu folosi orice tip de carpa pentru a sterge lentilele. Asta pentru ca riscul de a le zgaraia este cu atat mai mare cu cat suprafata carpei este mai aspra. Aici se include si hartia. Desi da luciu unei suprafete din sticla asta nu se aplica ca truc pentru curatarea lentilelor.
  • Nu curata cu cei ai la indemana. Asa ca tine cont ca acea carpa de microfibra ar trebui sa fie ca la pachet cu ochelarii. Te vei gandi ca un colt de camasa care este din bumbac este utila doar ca mai bine nu.

Apa si sapunul reprezinta solutia cea mai la indemana in orice caz. Stii cum se spune si despre diversele produse de curatat – sunt bune, dar daca nu le ai apa si sapunul sunt bune asa ca nu fa exceptie de ele.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *