CVOdata cu absolvirea facultatii, a ciclului de cativa ani buni de studii, pe care ti l-ai petrecut printre carti, orare, examene, profesori aspri si colegi ambitiosi, ai scapat de aceste griji, de stres, de presiunea partialelor si a sesiunilor de examene pentru care trebuia sa inveti serile tarzii pana dimineata, e proiectelor nesfarsite si minutioase.

Insa daca stai bine si te gandesti, ceea ce va urma va fi mult mai greu si mai stresant decat orice a fost si ti s-a intamplat pana acum. Viata reala te va acapara, vei avea un loc de munca, responsabilitati, o familie de care sa ai grija si alte nenumarate griji pe cap si ritualuri zilnice. Pentru a marca ultima vara, ultimele luni libere de care poti profita inca, ar trebui sa o petreci la maxim, facand exact ceea ce nu ai mai facut pana acum si ce nu vei mai putea face de acum incolo.

Chiar daca ai mai lucrat tu temporar in timpul facultatii si ai castigat ceva bani pentru ceea ce aveai nevoie zilnic, nu ai folosit pana acum un CV in adevaratul sens al cuvantului, dar in primul rand nu ti l-ai tehnoredactat asa cum trebuie, pentru ca fie ti se parea ceva prea devreme de intocmit, fie pentru ca nu prea iti pasa de ceea ce ti se va intampla pe viitor, la momentul respectiv.

Insa, inainte de a mai trimite o scrisoare de intentie prost scrisa pentru un job pe care il doresti, ia in considerare faptul ca CV-ul tau trebuie sa evidentieze ceea ce esti tu, ceea ce ai realizat pana acum, educatia pe care ai primit-o, aptitudinile si abilitatile pe care le detii si ceea ce te face un bun candidat pentru postul pe care ti-l doresti. Pe langa faptul ca ar trebui sa te interesezi din timp de un viitor job si de ceea ce te va recomanda pentru acel post la un moment dat, trebuie sa profiti de zilele ramase libere la maxim, pentru ca de asemenea zile multe si fara griji nu vei mai dispune prea curand.

De admin