apa-de-baut

Si apa te poate imbolnavi

Apa si aer- avem nevoie de acestea insa in egala masura ne pot afecta sanatatea si asta pentru ca trebuie sa tinem cont de nivelul calitativ al acestora. Asadar, chiar si apa te poate imbolnavi, asta daca ai anumite tendinte care sa iti puna in pericol starea de bine. Te regasesti in una din aceste situatii?

  • Apa imbuteliata nu este de fiecare data si cea mai sigura de consum.Vine la pachet in sticle de plastic, cele care de altfel contin si bisfenol A. Din acest punct de vedere trebuie sa fii selectiv cu tipul de apa de consum. Cu toate ca ar trebui sa se scrie pe eticheta despre prezenta acestei substante iti poti face rau chiar singur, prin transferul termic. Nu incalzi apa la microunde in sticla de plastic si nu o tine la soare dupa care sa bei din ea.
  • Bei apa in timp ce faci dus sau baie. Suna stupid insa multi fac asta- caldura din timpul unei astfel de activitati ii face sa simta nevoie de apa de baut. Nu este sanatos sa optezi pentru apa direct de la dus pentru ca acel capat al sau contine tot felul de bacterii si este un mediu propice pentru asta asa ca ingerezi cu voia ta o cantitate de apa mai putin calitativa.
  • Bei prea multa. Sunt cei care beau prea putina asta si aparent si cei care beau prea multa. Ce se intampla? Desi intr-o oarecare masura influentezi un bun ritm al organismului ajungi si sa pierzi din cantitatea de minerale si saruri.
  • Recipientul de baut apa conteaza si el. Daca nu il vei spala incalci o regula de baza a igienii. Insa nici nu este indicat sa folosesti un anume recipient daca acesta nu este inca complet uscat dupa spalare. Schimba sticla din cand in cand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.