Si nu sunt o fana a jocurilor

Colega mea de camera a devenit obsedata de un joc de pe facebook, numit Farmville. Eu una nu sunt o fana a jocurilor pentru ca mi se pare ca reprezinta o maaaare pierdere de timp. Nu zic ca nu as fi jucat  niciodata ceva online, doar ca  atunci imi pierdeam ore intregi in fata calculatorului, ore in care as fi putut face lucruri atat de importante si interesate. Intr-o lume in care interactiunea cu ceilalti poate fi posibila doar folosind calculatorul, e trist ca si jocurile sunt tot un mod al calculatorului de a ne rapi din orele noastre de viata.

Ce e si mai trist e ca cei mici isi pierd ore importante din viata lor jucandu-se online. Fetitele invata de mici cum sa imbrace papusele online, iar baietii invata se se lupte cu monstrii. E trist ca cei mici nu mai stiu sa socializeze, iar cand vine vorba de animale, acestia nu le cunosc decat din jocurile gen farmville sau mai stiu eu care exista. E bine totusi ca le recunosc, dar e trist ca in prezenta acestora nu stiu cum sa reactioneze si se comporta ca si cum ar fi niste extraterestii.

E trist ca traim intr-o lume inconjurata de mii de lucruri frumoase, iar noi, ca oameni, ne multumim cu un singur lucru: utilizarea calculatorului. Nu avem timp sa invatam pentru ca suntem prea ocupati sa nu ne pierdem pasarile sau vacile din jocul farmville. Nu avem timp sa facem cumparaturi pentru ca asa-zisa vaca din joc ar putea muri. Trist…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *