Verigheta este un tip de podoaba atat pentru femei, cat si pentru barbati, care pe langa calitatea sa foarte mare si a structurii sale personalizate dupa caz la caz, simbolizeaza unirea, legatura dintre un sot si o sotie, care si-au dedicat si promis viata unul altuia in procesul casatoriei.

Primele acest tip de inele, de nunta, au fost create din papura si rogoz, asta intamplandu-se in Egiptul Antic.  Cercul care da forma inelului, simboliza pentru civilizatia egipteana eternitatea, asta fiind crezul acelei culturi stravechi.

Conturul verighetelor in acel timp era venerat in forma lunii si a soarelui si reprezenta faptul ca nu au nici inceput si nici sfarsit exact ca si timpul. Datorita acestor simboluri, verighetele de nunta au fost asociate cu iubirea fara limite a celor doi indragostiti.

Inelele de nunta de genul celor din Egiptul Antic nu rezistau foarte mult din cauza materialelor din care erau facute, tocmai de aceea, cu timpul, acestea au fost schimbate cu canepa si apoi cu osul, filsesul si pielea. Dar cand oamenii au ajuns in etapa in care au descoperit metalele, verighetele au inceput a fi create din cupru sau bronz, insa problema cu rugina le-a dat de furca in cazul acesta.

Pe urma, dupa ce s-a descoperit aurul si alte metale pretioase, aceste simboluri ale uniunii dintre doi indragostiti au fost create din ele, insa nu se daruiau in timpul cununiei, ci atunci cand mirele isi trecea mireasa pragul noii lor locuinte. Dupa aceea, pe langa suprafata de aur si din alte metale pretioase, verighetele au fost impodobite si incrustate si cu pietre pretioase, mai multe sau mai putine.

Argintul a fost pastrat mai mult pentru inelele de logodna, in timp ce aurul a fost lasat special pentru verighete, care dupa un timp, au ajuns sa fie si incrustate si gravate cu diferite citate, nume sau juraminte in miniatura in interiorul sau exteriorul inelului.

De admin

Un comentariu la „Simbolistica verighetelor”
  1. Buna
    Imi plac foarte mult verighetele din poza de mai sus,e o poza gasita pe net sau stii de unde sunt?Nu gasesc nicaieri acest model si ma gandeam ca poate ma poti ajuta.
    Multumesc,
    Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *