card sanatate
card sanatate

In momentul de fata putem spune cu sinceritate ca viata moderna si tehnologia sunt la cote inalte. In nevoia de a usura munca in varii domenii apar si sistemele inteligente si practice de tipul cititor carduri sanatate. Poate parea de SF la inceput insa nu va dura mult pana cand obisnuinta cu astfel de lucruri le vor face indispensabile daca ne dorim si siguranta datelor.

Pe scurt si pe intelesul tuturor un cititor de carduri nu este altceva decat un mic si inteligent dispozitiv care permite citirea si stocarea unor date. Cu ajutorul acestora poti avea acces in unitati, sistem de contorizare si introducere in baza de date a vizitelor si procedurilor medicale, dupa caz. In conditiile in care se impune si in sistemul medical de stat ca fiecare pacient asigurat sa aiba parte de un card de sanatate, unic, cu identificare rapida cititoarele de carduri vor fi de mare folos pentru fiecare unitate medicala si fiecare medic de familie in parte.

Insa pentru a se dovedi practice cititoarele de carduri au nevoie de anumite caracteristici. Desi exista o varietate de tipuri fiecare in parte are se pare avantajele sale cu plusuri fata de celelalte din clasa sa. Punctul lor comun insa se refera la:

  1. Usurinta de a fi folosit. Pentru ca exista clase diverse de oameni care le vor folosi si vor aveanevoie de ele cititoarele de carduri sunt dotate cu butoane insa care nu impun un grad ridicat de dificultate. Se disting usor si se folosesc pe masura.
  2. Se conecteaza la calculator in stil usor prin USB, ce aduce o usurinta de manevrare.
  3. Ca si punct de interes pentru achizitia unui cititor de carduri pentru sanatate trebuie sa existe terminalul atat de scriere cat si de inscriptionare a cardului. Poate fi vorba de sistem cu sau fara tastatura insa sa existe si mascarea informatiilor de mare interes si anume a celor personale.

Nu in cele din urma trebuie sa existe si atentie pentru ca fiecare dispozitiv de acest fel sa prezinte garantii si suport tehnic la instalare. Situatia este una clara; cititoarele de carduri pentru sanatate sunt necesare si vor fi implementate tot mai mult si mai repede. Cardurile deja au inceput sa fie furnizate utilizatorilor astfel ca nu va dura mult pana cand se doreste si functionalitatea cazului. Asadar, invatand sa lucram cu ele, invatand sa facem totul automat, digital si mai rapid trecem la o noua etapa.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *