Firele de par aparute sub piele nu sunt o problema medicala serioada, insa se pare ca ne pot face de ras in unele situatii, mai ales daca exista in unele zone de piele expuse vederii. Acestea apar atunci cand un fir de par se carlionteaza si creste sub piele in loc sa apara in sus, deasupra acesteia.

Firele acestea aparute sub piele sunt foarte intalnite in zonele care au fost epilate cu aparatul de ras sau cu bigul de vreme ce lamele acestor dispozitive lasa parul cu un varf ascutit care poate sa creasca cu usurinta sub piele. Dar si epilatul cu ceara sau piesele vestimentare prea stramte pot sa cauzeze aparitia acestor probleme ale femeilor, de cele mai multe ori.

Oamenii cu un par mai bogat si eventual carliontat sunt mai predispusi la aparitia acestor situatii datorita tendintei parului lor de a se curba. Firele de par sub piele pot cauza mici zone inflamate si rosii, cu bubite ca niste cosuri care au, de obicei, si mici puncte negre, semnaland parul crescut cum nu trebuie. Daca nu suntem atenti, atunci aceste mici lucruri pot cauza chiar infectii serioase ale pielii. Reprezinta o problema reala si foarte intalnita in ziua de azi, insa se pot face anumite lucruri care sa duca la oprirea unor astfel de procese.

Mai intai de toate, incepe prin a folosi ceva aburi la procesul tau de epilare cu bigul. O baie fierbinte sau chiar un dus fierbinte este recomandat, dar si aplicarea unei carpe umede si calde pe aceste zone ce urmeaza a fi rase este o solutie la fel de abila. Se spala usor zona in care se va trece la epilat cu o lotiune de curatare lejera, apoi se aplica niste gel sau crema de ras cu cateva minute inainte de procesul in sine de epilare. Acest lucru poate duce la inmuierea parului, facilitarea acestuia intru a fi ras si mai putin dispus la rupere sau deteriorare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *