ingrasare la loc de munca
ingrasare la loc de munca

Ai fi curios sa afli ce legatura poate sa existe intre locul de munca si silueta pe care o ai. Si nu, nu tine de implicarea efortului fizic in functie de mediul in care se lucreaza ci tine de cat de mult iti place sau nu locul de munca pe care il ai. Cercetarile arata ca in functie de acest aspect te ingrasi sau nu.

Mai exact, s-a studiat intens care este efectul de neplacere a locului in care se munceste. Asa s-a ajuns la concluzia ca cei care fac un compromis din acest punct de vedere au o mai mare tendinta de a se ingrasa. De ce? Explicatia este simpla: fac alegeri mai putin sanatoase cand vine vorba de masa ce o iau la pranz, la serviciu. La polul opus se afla se pare cei care fac munca cu placere si implicit fac alegeri mai bune in ceea ce priveste masa.

Logica exista; nu degeaba se spune ca a face munca cu placere de faot e ca si cand nu ai avea un chin si nu faci un compromis. Starea psihica pe care o avem este foarte importanta de vreme ce asta iti induce si un naume confort pentru a munci. Insa nu in cele din urma tine de concentrarea de care ai nevoie pentru a munci. Si cand nu iti place nu este acelasi lucru. Este posibil si ca stresul sa schimbe povestea. In acest fel exista sanse sa ne refugiem in mancare ca o forma de alint pentru acel moment in care nu ne simtim bine cu ceea ce ne inconjoara.

Una peste alta, aceasta teorie este curioasa si pentru ca vine sa contrazica ceea ce unii stiau si anume ca ne ingrasam din prea mult bine. Cu alte cuvinte in lipsa activitatii zilnice si in conditiile in care muncim cu drag si spor avem tendinta sa ne implinim, si la propriu si la figurat.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *