Cat timp esti dispus sa stai la coada? De multe ori te intalnesti cu un astfel de caz insa pentru ca tot ai umplut cosul cu mancare astepti cuminte pana cand iti vine randul sa platesti. Alteori esti nerabdator cand te gandesti la cate ai de facut si te tine in loc sirul de oameni ce asteapta sa plateasca. Cercetatorii spun ca exista o corelatie intre cei dispusi sau nu sa astepte si banii pe care ii cheltuiesc. Si asta pentru ca acolo unde nu iti pui problema bugetului nu iti impui probleme de genul asteptarii.
Dau cat face. Cam asa merge principiul dupa care se ghideaza cei cu o suma frumusica pe care o cheltuie la cumparaturi fara sa clipeasca. Si pentru asta nu isi pierd timpul la o coada. In schimb cei care sunt mai sensibili la costuri prefer sa astepte oricat este nevoie caci pana la urma au gasit produse la un pret bun, ce ar mai conta sa astepte. Sub o forma sau alta vor plati insa cand asta inseamna sa nu fie vorba de prea multi bani este ca si cand ar face un compromis.
Mai mult decat atat se pare ca punandu-se accent pe pret in special in detrimental altor factori clientii sunt dispusi sa se aseze la cozi chiar di cand acestea sunt in crestere. Dar romanii si mai ales cei care au trait vremea comunismului sunt invatati sa astepte.
Acelasi studiu arata ca de cele mai multe ori se pune accent pe numarul de clienti care asteapta la rand sa plateasca decat la viteza cu care se desfasoara activitatea. Pana la urma eficienta angajatelor dar si volumul de cumparaturi sunt factori care sa favorizeze un bun mers al lucrurilor chiar daca pentru inceput esti cu alti 10 clienti in fata ta.