barbar

Vei avea nevoie de o idee, de o tema a barului. Intr-un bar lumea vine sa consume alcool, sa asculte muzica, sa se distreze, unii cauta o ambianta romantica, astfel va trebui sa jonglezi cu toate aceste categorii, ceea ce nu este un lucru foarte usor. Primul si cel mai important lucru este sa ai un plan de actiune. Noteaza-ti asteptarile si verifica resursele pe care le ai disponibile. Desi resursele sunt tot timpul limitate, asteptarile si nevoile sunt nelimitate si trebuie gasit un echilibru intre acestea doua.

Cum sa incepi

Planul de afacere – va asterne pe hartie toate obiectivele, ideea de afacere, planul de actiune.

Cercetarea de piata – Nu este nimic inovativ in deschiderea unui bar. Sunt milioane de jucatori pe aceasta piata. Ideea este sa nu te descurajezi, ci sa iti mentii atitudinea pozitiva. Trebuie sa iti prezinti ideea in asa fel incat sa fie atractiva pentru toata lumea.

Bugetul – Dupa cum am mentionat anterior, resursele sunt limitate. Astfel trebuie sa iti stabilesti exact bugetul si sa eviti cheltuieli care nu sunt necesare. Trebuie sa stii exact ceea ce vrei.

Locatia – va trebui sa alegi un loc bine pozitionat, care va garanta un flux continuu de clienti. Pentru aceasta trebuie sa studiezi aspectele demografice ale orasului, te va ajuta considerabil.

Licente – obtine toate avizele si licentele necesare pentru comercializare.

Odata realizate toate aceste obiective din agenda, poti continua cu tematica barului, esentiala pentru a atrage clientii. Daca vei servi preponderent vinuri, tine cont ca vinul este asociat cu eleganta si respectul. Astfel ambianta ar putea fi una linistitoare, cu mobilier clasic, din lemn, canapele si fotolii din piele, lumina redusa si muzica in surdina. Pe de alta parte, daca va fi un bar sportiv, decorul este de la sine inteles ca va trebui sa fie unul in ton. Aici berea se va consuma cu preponderenta. Peretii ii poti decora cu fotografii si postere ale echipelor renumite, tricouri, mingi si asa mai departe. Un bar-restaurant va trebui sa aiba un spatiu mai mare, intrucat aici pot veni si familii impreuna cu copii, asadar nu va trebui sa aglomerezi spatiul cu elemente decorative care nu sunt necesare.

De