Tocmai citeam un articol despre un studiu efectuat de Daily Telegraph care sustinea ca telefoanele mobile si retelele de socializare ne distrug aptitudinile sociale. Tehnologia moderna reuseste sa ne faca sa devenim mai nepoliticosi si incepem sa avem maniere proaste cu cat folosim mai mult aceasta tehnologie.

Manierele noastre au inceput sa devina din ce in ce mai proaste, iar cei care au efectuat studiul sustin ca cei care vorbesc mult la telefon devin mult mai nepoliticosi.

Persoanele care au participat la studiu au spus ca ar raspunde la telefon in timp ce sunt la cumparaturi, 41% au spus ca ar raspunde in timp ce sunt la masa intr-un restaurant, iar 10% ar face-o chiar si atunci cand sunt la biblioteca. Totodata, cercetatorii sustin ca site-urile de socializare, cum sunt Facebook si Twitter  au facut ca conversatiile fata in fata dintre oameni sa devina ceva dat uitarii. Peste 50% din cei care au participat la studiu au recunoscut ca nu se simt in largul lor cand comunica personal. Multi au declarat ca desi au prieteni care locuiesc aproape de dansii, nu reusesc sa ii vada decat foarte rar, fiind obisnuiti ca comunice cu ei mai mult prin intermediul Internetului.

Si daca e sa vorbim despre locul de munca, unde credeti ca ar avea loc o mai buna socializare, si acolo situatia nu e tocmai prea roz, pentru ca angajatii prefera sa comunice intre ei prin intermediul e-mail-ului.

Cu toate acestea, tehnologia moderna prezinta si anumite avantaje deoarece faciliteaza comunicarea cu rudele si prietenii aflati la mare departare. E simplu acum sa comunici cu prieteni din alte orase, tari sau de ce nu continente. Asa ca, aveti grija cat si cu cine vorbiti online si mai ales, sfatul meu incercati sa fiti mai politicosi si sa va lipsiti de telefon in unele lucruri pentru ca, sigur puteti supravietui uneori si fara el.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *