In viitor oamenii vor fi guvernati de tehnologie. Atat de mult incat ajungem sa ne identificam ca robotii. Nu ne vor lipsi implanturile si cipurile si intreaga omenire si societate se va redefini. Futurologii spun ca oamenii vor intra intr-o oarecare competitie cu propriile creatii, cu robotii. Si daca asta pare surprinzator afla ca vom fi oarecum ciudati fata de ceea ce inseamna normalitatea la ora actuala.

Tehnologii implantate

Oamenii in 204o ajung sa fie mai putin „conectati” intre ei. Cu alte cuvinte interactiunea interumana va fi mai rara si mai putin semnificativa fata de ceea ce avem in prezent. De asemenea va exista o inclinatie pentru a lucra simultan cu ambele maini. Ambidextria va fi o caracteristica de baza in societatea moderna. Dar totul vine cu un pret astfel ca pe cat de avansati din punct de vedere intelectual pe atat de mult vom avea de suferit din alte puncte de vedere:

  • Daca relatiile intime vor fi din ce in ce mai putine nici vederea nu va fi una tocmai buna. Asta pentru ca vom munci ore bune si cu tot felul de dispozitive ce stau foarte aproape de ochi. In timp vederea se slabeste.
  • Pentru a functiona mai bine, la un nivel mai inalt vom avea implanturi de memorie, de software pentru o capacitate mai mare de gandire. Implanturile bionice ne vor ajuta sa rezistam mai mult pentru un volum de munca mai mare.
  • Vom avea cipuri implantate chiar si in degete pentru a ne ajuta in munca de zi cu zi. Cu aceeasi usurinta vom vorbi la telefon sau impropriu spus caci un cip implantat in ureche ne va ajuta sa facilitam convorbirile si sa nu mai aveam nevoie de telefonul in sine.

Si la toate acestea se adauga si predispozitia la ingrasare pentru ca vom face tot mai putina miscare insa nu compensam cu nimic.

De

Un comentariu la „Tehnologia transforma umanul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *