Este usor sa navighezi pe Wikipedia si sa cazi intr-o „wikihole”. Sa spunem ca ai accesat pagina pentru a vedea ce actor joaca in filmul la care te uiti acum, dupa care ai ajuns pe pagina web a sotiei sale, care, a fost implicata intr-un atac cu arme in America si, inainte sa iti dai seama, ai inceput sa citesti totul despre istoria armelor. Wikipedia a sarbatorit recent 15 ani de viata- la 15 ianuarie 2015, site-ul web a luat fiinta si a inceput sa furnizeze informatii atat pentru parinti, cat si pentru studenti. Cu o multime de informatii la numai un click distanta, care crezi ca ar fi cele mai ciudate pagini web disponibile pe Wikipedia?

Articole ciudate pe Wikipedia

  1. Vladimir Demikhov a fost un om de stiinta, care a pus bazele trasplanturilor de organe. In anii 1930 si 1950, acesta a realizat un experiment de transplantare a unei inimi intr-o maimuta, dar si transplant de cap- pe caini. In timpul anilor 1950, acesta a reusit sa faca transplant de cap de la un caine la altul, dand nastere la un caine cu doua capete. De asemenea, se crede ca Dr. Robert White, neurolog care a dezvoltat si mai mult conceptul de transplant de cap pe maimute vii, a fost inspirat de catre Demnikhov.
  2. Joyce Carol Vincent a fost gasita moarta in apartamentul sau din Londra- lucru care nu ar fi iesit din comun deloc, cu exceptia faptului ca aceasta era moarta de trei ani de zile. Din cauza faptului ca facturile si cheltuielile erau platite in mod automat, TV-ul sau si incalzirea inca mergeau, iar o buna parte din chiria sa inca era in curs de plata, motiv pentru care nimeni nu ar fi banuit ca aceasta ar fi moarta. Inainte de moartea sa, Vincent a incetat contactul cu cei mai buni prieteni ai sai, dar si cu familia.
  3. June si Jennifer Gibbons au fost doua gemene descrise ca fiind „inseparabile”, reflectandu-si miscarile si chiar vorbind una cu cealalta intr-un mod care nu ar fi putut fi inteles de foarte multi oameni. In ciuda incercarilor de a separa perechea de gemeni- prin trimitere la scoli separate- gemenele s-au izolat atat de mult, pana cand s-au reunit. In cele din urma, gemenele au fost acuzate de crima si au fost trimise la spitalul Broadmoor, unde au ramas inchise vreme de 14 ani. Se spune ca cele doua aveau un pact: daca una murea, cealalta trebuia sa isi vada de viata si sa inceapa sa comunice cu lumea in mod normal.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *