5. SQL Slammer

SQL Slammereste un mallware de sine statator, cunoscut si sub numele de „Sapphire”. Acesta a aparut pentru prima data in anul 2003. Virusul de tip worm a infectat mai bine de 75000 de pc-uri in doar 10 minute pe data de 25 ianuarie. Folosind un sistem de negare a serviciilor, virusul a reusit sa ingreuneze semnificativ viteza internetului la nivel global. Virusul a adus Coreea de Sub la pamant in doar 12 ore.

4. Code Red

In vara anului 2001, un worm cunoscut sub numele de „Code Red” a fost lansat pe serverele globale pe data de 13 iulie. Virusul profita de o poarta lasta in Microsoft Internet Information Server. Virusul a fost detectat prima data de echipa eEye Digital Security. La momentul acela angajatii consumau Code Red Mountain Dew, de aici venind denumirea. Nu trebuia sa accesezi un mail pentru a fi infectat ci sa intri pe o pagina web infectata dupa care primeai un mesaj „Hacked by Chinese”. Pagubele globale au fost de 2.6 miliarde de dolari.

3. Sobig F

Luna august a anului 2003 a fost una misrabila pentru utilizatorii domestici si cei din corporatii, fiind luna in care a sasea versiune a virusul Sobig a ajuns pe net. Sobig F infesta PC-urile printr-un email corupt. Utilizatorul deschidea email-ul si api sistemul era infestat, dupa care mesaje asemanatoare erau trimise in lista de contacte.

2. ILOVEYOU

ILOVEYOU se folosea la randul sau de email pentru a fi trimis mai departe. Un fisier cu numele ILOVEYOU era trimis prin mail. Odata accesat mesajul era retrimis primelor 50 de contacte din adresele din Windows. Pagubele produse de acest virus au depasit 5.5 miliarde de dolari.

1. My Doom

My Doom este considerat ca fiind cel mai periculos virus care a lovit internetul. Acesta a infectat mai bine de doua milioane de PC-uri la nivel global si a ajuns sa creeze pagube ce au depasi 38 de miliarde de dolari. Virusul se raspandea prin sistemul unui email care nu era trimis. Utilizatorul primea mesajul „Mail Transaction Failed”. Imiediat ce acest mesaj era deschis acesta era trimis mai departe contactelor din lista de mail.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *