risc meserierisc meserie

Parca orice am face vine cu un risc de a dezvolta cine stie ce boala. Chiar si cand crezi ca a lucra la birou, intr-un mediu ferit de factori externi tot nu este bine pentru ca statul pe scaun afecteaza sanatatea. Insa exista si un top al meseriilor ce clar afecteaza sanatatea. Asta pe langa factorul de stres, prezent de altfel la mai toate categoriile, indiferent de job.

Din topul meseriilor cu mare risc se numara:

  1. Pompierii. Si stii de ce? Nu tine numai de riscul expus de a munci in conditii mai putin prielnice insa si de fumul ce se inhaleaza cel mai adesea. Din acest punct de vedere pomperii au un risc crescut de 7 ori fata de alte persoane de a se confrunta cu probleme de inima ca rezultat al mediului in care lucreaza.
  2. Pilotii se confrunta si ei cu un mare risc, asta pe langa riscul de a lua vieti omenesti, de a a fi la mari inaltimi. Riscul in cazul acestora este de fapt legat de radiatiile cosmice ce pot da cancer de piele, una din cele mai invazive si agresive forme de acest fel.
  3. Fermierii nu sunt nici ei scutiti. Acestia au parte de un nivel mai mic de poluare deci implicit de un mediu mai bun insa ceea ce ii afecteaza se refera cel mai adesea la pesticidele cu care lucreaza. Pe principiu esti ferit insa si cand esti lovit, se merge de la extrema la extrema.
  4. Cum spuneam si de munca la birou aceasta nu este sigura, ba chiar deloc. Intervine inactivitatea muschilor si pe langa faptul ca tine de boli de circulatie si de digestie mai proasta ceea ce tine de cardiovascularitate este marea problema. In aceste cazuri se pare ca exista un risc de peste 80 de procente de a scurta viata din aceasta cauza.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *